neljapäev, 14. märts 2013

Tartus

Käisin teisipäeva õhtul Kätlini ja Lauri pool. Naatan ja Orenti olid ka seal. Naatan läks ära ja siis pani Kätlin nimekirja kokku ning Orenti helistas veel õhtul neile, keda teadsime veel üleval olemas. Mõtlesin kella poole kaheteiskümne ajal hakata tagasi sõitma, aga Kätlin ütles, et teevad mulle aseme põrandale ja ei ole vaja öösel sõita. Orenti, Lauri ja Kätliniga vestlesime pea poole kolmeni. Lugesin kolm Johannese kirjandit läbi. Üks oli väga ilus ja arvasime, et selle võiks reedel lauas ette lugeda. Kätlinil oli muidugi kümneid küsimusi, millele püüdsin vastata. Hommikul läksid Lauri ja Kätlin Võrru asju ajama ja mina jäin ristipojaga. Lugesin hommikul veel need kirjandid läbi, väga hästi kirjutatud. Küsisin Henrikult päris palju küsimusi ja lõpuks oli ta nõus minema oma sõbra poole mängima. Viisin Henriku sõbra poole ja seal oli ta nüüd kohe nagu teises maailmas. Väga hea, et sai veidi mujale. Käisin veel turuhoones, ostsin kala ja köögivilju ning sõitsin Võrru. Käisin Aimi juurest läbi, ta oli rõõmus, et üle pika aja tema juude ka tulin. Vastasin tema küsimustele ja viisin ta apteegist läbi, sai oma emale vajalikud asjad osta ja viisin koju ka. Mind ootasid kodus kümned meilid, millest mõnele tuli kohe kiiresti vastata.
Õhtul teatati AK uudistes, et uus paavst on valitud, aga nime ei ole veel teada. Klõpsasin Euronewsi peale, sealt tuli otseülekanne Vatikanist. Uueks paavstiks valiti Argentina kardinali Jorge Mario Bergoglio, kelle minevikust on teada fakt, et ta tegi koostööd Argentina sõjaväelise huntaga. Praegune paavst Franciscus I oli oma riigi sõjaväelise diktatuuri ajal jesuiitide juht ning teda süüdistati hiljem ühe perekonna hävitamisele kaasa aitamises.
Helistasin veel õhtul Kätlinile ja tema ka küsis, kas mäletan, et eelmise paavsti valimise ajal olime Leedus Paberže kloostris. Olime tookord jõudnud tagasi vist Kaunasest ja läksime õhust sööma ning Isa Stanislovas teatas, et uus paavst on valitud, aga nime ei ole veel teada. Mõni minut hiljem saime ka uue paavsti nime teada ja Kätlin vist tegi veel õnnelikust Isa Stanislovasest seal pildi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar