pühapäev, 31. märts 2013

Pühadeaeg

Suurel Neljapäeval pidasime Vastseliinas teenistuse. Suurel Reedel oli kaks teenistust Vastseliina kirikus ja Misso kirikus ja ikka vana kombe kohaselt armulauaga. Mõlemal päeval mängis Laura. Laupäeval oli matus, üks õigeusuline Kitse külast. Peielaud oli Mermäe kooli sööklas ja seal mängis Ara. Pühapäevaks oli kokkulepe Kätliniga ja käisin hooldekodus hommikul ütlemas, et kui organist ikka kohale jõuab, siis võime pärast ka nende juures teenistuse ära pidada. Tulin just hooldekodust ja Kätlini ema helistas, et Kätlin sõitis lumehange ja auto on eest katki ja Tõnis üritab ära parandada. Küsis, kas ikka peab Kätlin tulema mängima. Vaatasin kella ja teenistus pidi algama 25. minuti pärast. Arvasin, et kui ehk Kätlini isa sõidab, siis vahest jõuavad. Talvekirikus pidas Reinis kooriproovi ja ütlesin temale, et püüdku teenistus ära mängida ilma liturgiata. Reinis lubas ja helistasin Kätlinile, et võtku asja rahulikult ja meie püüame siin Reinisega toime tulla.
Kirikus teatasin, et organist ei saa kahjuks tulla, sõitis auto katki ning meile mängib Reinis, kes ei ole enne liturgiat mänginud ja peame liturgiat laulma ilma oreli saateta. Rahvas võttis seda teadet väga rahulikult vastu. Algusosas laulsime liturgiat ilma saateta. Lõpuosas üritas Reinis juba orelil saata ka liturgiat. Üldiselt saime hakkama.
Oraval ootasime Kätlinit ja kui ta tuli, siis vaatasin auto üle. Õnneks on auto kahjud väikesed, kõige tähtsam, et ise igati terveks jäi. Oraval oli Kätlin juba rõõmus ja laulis kõikki laule kaasa.
Helgi tahtis, et Kätlin temale lindistaks laulupäeva noodid. Kätlin lubas noodid ära lindistada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar