kolmapäev, 27. märts 2013

Riias

Esmaspäeval sõitsime Jaani ja Üllariga Riiga. Jüril tulid mingid asjad ette ja tema ei saanud tulla. Sinna sõites oli hommik ikka miinuses ja päeval ka. Üllar tahtis käia arhiivis. Esmaspäeval sõitsime kõigepealt hotelli juurde ja panime oma asjad maha. Läksime linna peale ja seal leidsime ühe kristliku poe. Ostsin sealt ühe Riia Toomkiriku oreli plaadi. Hiljem oli meil õhtusöök Alus setas. Hotelli saime umbes kell 20.30. Kätlin saatis hilja õhtul sõnumi, et on jõudnud Olomouci kloostrisse ja on perega ööd katusekambris. Tuul olevat ka seal jäine ja kevadet ei ole ka seal.
Teisipäeval sõitsime autoga Riia turule. Siin oli tõsine probleem saada parkimispiletit. Esiteks kogu jutt oli lätikeelne. Vaatasime, et üks proua tuli ka sinna luges, pani pangakaardi sisse, üritas piletit saada, ei õnnestunud. Keegi läks mööda ja ütles, et nurga taga on teine automaat, kust saab raha eest parkimispileti. Proua läks sinna ja tuli piletiga tagasi. Meie üritasime ka kaardiga maksta, ei õnnestunud. Läksime teise automaadi juurde, ei õnnestunud raha eest ka piletit saada. Nüüd tuli üks härrasmees, peotäis münte, aga ikka ei õnnestunud temal ka piletit saada ja helistas siis, et probleem. Me läksime auto juurde tagasi, selleks ajaks oli tulnud mehaanik sinna ja uuris, kas kaardimakse automaat töötab. Ütles meile, et nüüd töötab nurga taga mündiautomaat. Nii et, pärast korduvat jooksmist õnnestus lõpuks pilet saada. Ilm oli kena kevadine paar kolm kraadi plussis.
Turul käisime suures kalahallis. Silma jäi mitmel pool müügil olev värske vimb. Otsisin, ehk on kusagil müügil ka suitsetatud vimba või soolatut. Ei näinud, oli veel vaid kuivatatud vimba. Ostsin siis kuivatatud ja värsket vimba. Üllar küll ütles, et ta ei ole enne seda kala maitsnudki. Jaan ja Üllar ka ostsid värsket vimba. Olen poisikesene käinud sugulasega Lauga jõel võrke panemas ja kui hommikul oli 1-2 vimba, siis kõige parem sai ta hommikul soolatult ja võis juba õhtul süüa. Hea õrn liha. Suitsuvimb on ka hea. Müüja soovitas suppi teha. Vaatan siis täna, teen erinevalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar