neljapäev, 28. jaanuar 2016

Urmas Petti - In Memoriam


URMAS PETTI (19. IX 1965 - 27. I 2016) - In Memoriam
Mõne kuu eest kirjutasin heale ametivennale Urmasele tema 50. sünnipäevaks sügavalt südamest tulevad sõnad, mida täna jagan kõigiga omamoodi järelhüüdena.
"Hea nimekaimust ametivend Urmas! Oled olnud ustavalt tööl Issanda viinamäel ja meie armsas luteri kirikus juba pikki aastaid ning kandnud erineva kaaluga vastutust kogudusetöös ning üldkiriklikes ülesannetes. Silmapaistev on olnud Sinu akadeemiline kutsumus teoloogina Tartu Ülikoolis. Kõigist saavutustest tähtsam on olnud siiski see, kuidas oled kristliku venna ja ligimesena toetanud inimesi enda ümber või kaitsnud teisitimõtlejaid erapooletult arvamust avaldades oma seisukohavõttudes ja artiklites. Sul on vahe mõistus ja tasakaalus sõnakasutus, mida kasutad argumenteerimisel ja oma põhjendatud ning läbimõeldud ja -palvetatud seisukohtade avaldamisel. Oled olnud teoloogina julge ja avatud ning koguduse vaimulikuna otsijale teednäitav ja inimest julgustav-kinnitav. Oled püüdnud ise mõista ja teistelegi tutvustada usuisa Martin Lutheri isikut ja tema rikkalikku kirjavara. Tänan Jumalat, kes on Sind oma riigi tööle kutsunud ning kõike seda, mida teed, rohkesti õnnistanud. Sinu sünnipäeva juhtmõtteks kirikukalendris on apostel Pauluse julgustav-kinnitav üleskutse Tessaloonika kogudusele “Katsuge läbi kõik, pidage kinni heast, hoiduge igasuguse kurja eest!” (1Ts 5:21-22) Küllap võid oma senisele teele tagasi vaadata rahuliku südame ja tänuga, sest oled just Pauluse üleskutse kohaselt elanud ja toiminud."
Täna avaldan südamest Urmase perele ja lähedastele kastunnet ning soovin ka kõigile tema arvukatele sõpradele, õpilastele, kaastöölistele ja koguduse liikmetele rohket Jumal õnnistust!
Requiem aeternam, dona eis Domine, et lux perpetua luceat eis.
Hingaku kallis vend Urmas Issanda armu all Tema rahus ja valguses!
Urmas Viilmaa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar