esmaspäev, 13. oktoober 2014

Arne Hiob FB-s

Ei tahaks enam neil kooseluteemadel kogu aeg kõnelda, kuid pärast tänast AK nädalakokkuvõtet kisub ikkagi andma selgitusi. Ikka ja jälle pean kogema, et kooseluseaduse pooldajad ei märka, kuidas nad oma vastaseid sildistavad vihakõnelejaiks jms. Nad lähtuvad emotsioonist, oma kogemusest - nii paistavad kooseluvastased käituvat, et nad on kohati ärritunud ja võtavad sõna millegi vastu.
Aga kuulge - kui inimestele peale surutakse midagi absoluutselt vastuvõetamatut, siis tagasitõrjeprotsess võtab paratamatult teatud krampliku kuju, millega võivad kaasneda ka vihased sõnavõtud, tajudes seda tohutu ebaõigluse ja vaimse türanniana, mida peale surutakse. Olles meeleavaldusel, võin kinnitada, et inimesed olid väga rõõmsad, et seistakse ühiste väärtuste eest, väärade suundumuste vastu, ilma vihkamata kedagi inimest.
See, kui millegagi ei nõustuta, pole veel vihkamine. Pole iial kuulnud, et inimesi meie hulgas vihataks. Ollakse väga häiritud muudatuste pealesundimisega, millega ei saada leppida. See ei ole vihailming, ehkki emotsionaalselt võib see nii paista. Head taipamisele tulemist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar