esmaspäev, 24. juuni 2013

Jaanituli

Sõitsin Meremäe mäele jaaniõhtule. Nii nagu Andrese poole jõudsin, nii kohe tuli Andres toast välja ja kutsus sauna. Käisime saunas ja oligi aeg nii kaugel, et minna mäele vaatama võidutule saabumist. Liina tuli ka just isa ja lastega mäele. Tänasin teda abi eest ja Liina ütles, et tal nüüdki veel süda väriseb sees. Varsti jõudis võidutuli ka kohale.
Tuli anti vallavanema ja volikogu esimehe kätte, nemad süütasid jaanitule.
Seejärel Kaitseliit laskis aupaugud.
Kohtusin mitme hea tuttava ja sugulasega. Muusikat tegi ansambel Mesipuu.
Eedi ja Leili olid ka kohal, vestlesime nendega päris pikalt. Rahvast oli vähem kui eelmisel aastal. Kell pool üksteist hakkasin ära minema. Nüüd nägin Hannat isa, ema ja sõpradega. Hannal oli mitu suurt uudist. Vana hea sõber Erkki oli hilissügisel läinud tormise ilmaga oma järvele ja paat oli ümber läinud ning uppunud. Aastaid tagasi käisin Erkki pensionilemineku viimasel teenistusel ja korra tema kodutalus pensioni ajal. Teine suur uudis oli, et Hannal on laps. Hanna tuletas meelde kuidas ma neile talus üle kümne aasta tagasi kaevu kohta otsisin. Olin tema mehega nende mõnusas suitsusaunas ja juttu tuli sellest, et oleks tarvis kaevu. Naabritel ka pole vesi kõige parem. Selle jutu peale võtsin ühe kasevitsa ja hakkasin talus otsima. Peaaegu keset õue ütlesin- Siia võid kaevu teha. Hanna mees ütles, ma ei usu seda vitsa asja. Lõin käega ja vastasin- See on sinu usuasi. Siis ütles ta, et tema isa Erkki ka ei usu. Vastasin- See on tema usuasi, aga siia lase kaev teha. Otsisin talle ka kaevumeistri ja kaev sai kuus raket, väga hea veega. See oli mul neljas või viies kaevu koht otsida. 
Andres rääkis, et hommikul peab veel vikati ära pinnima ja Plaanile heinniitmise võistlusele minema. Kutsus mind ka. Andresel oli vahepeal õde perega saabunud ja veel mõned külalised tulnud. Jõin seal tassi teed ja sõitsin koju.   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar