laupäev, 4. mai 2019

Oh ajad, oh kombed...

Tarmo Pruul:
Oh Vilja on tagasi?! Ainus mida sellises olukorras Vilja arvates President teha sai oli panna pusa selga, tulla Riigikokku ja Kuusiku määramise ajal kõndida saalist välja!!!! Tere hommikust!!! Pusal oli kirjas “sõna on vaba” miks president siis vaikis???? Ka mikrofon oli vaba! Seda ei pea krabama nagu Tarand!!! Muide kus kohast sel juhul President sai kompromiteeriva materjali Kuusiku kohta? Mis kanaleid pidi info liigub? Eesti Estabilishmendi usaldusisikuid pidi või kuidas? Pealegi vastavalt süütuse presumptsioonile President ei tohi reageerida kompromiteerivale materjalile. Ainult süüdimõistev otsus on aluseks ministri mitte määramisele!!! Panite tähele Iisraelis Netanyahu oli krim uurimise all ja vaatamata sellele sai peaministriks! Kuusiku suhtes polnud veel isegi kahtlustust! Oli kompra millega tuldi välja määramise päeval! Estabilishment+peavool+ajastus. Kuusiku arvates infooperatsioon! Mis siis saab kui teda süüdi ei mõisteta! Tahaks näha uurimist info leviku kohta ja vastutust kõigilt asjaosalistelt!!!

Tõnis Siim:
Eurohungveipingist-europavlikmorozovist provintsi nn president esindab ja teenib uusi okup.võime sarnaselt varasematele marionettvalitsejatele Varesele, Hjalmar Mäele, Käbinile, Karl Vainole, kuid teeb seda veelgi suuremate liialdustega ja oma rahvast ning rahvust salgavamalt kui tegid seda tema eelkäijatest marionettvalitsejad Saksa ning nõukogude okupatsioonide ajal.

Erki Mänd:
Harva kui saan Viljaga nõustuda. Seekord siis pealkirjaga ainult, küll mitte artikliga. Kersti tegi väga halba mängu, kahjustas Eesti mainet, solvas riigikogulasi, solvas valijaid, hävitas õigusriiki... Selliste tegude peale tulebki kerstit tugevalt kritiseerida ja nõuda tema tagasiastumist. Kusjuures ta pole ostunud demokraatiliselt valituks. Häbi!

Jaanus Betlem:
"...riigikogu saalist lahkus, oli see tegelikult ainus, mida ta sai teha väljendamaks, et ta ei ole toimuvaga rahul." Ei - see polnud ainus, see oli rabe ja kummaline. Soliidne, riigimehelik samm oleks olnud eelnevalt rääkida, milles üldse asi!!! Ning vajadusel jätta minister ametisse nimetamata ja pöörduda KOHTU poole! Eestis mõistab põhiseaduse ja seaduste kohaselt kohut siiski kohus, mitte president ühes politseijuhi ja peaprokuröriga.

Ruta Sume:
Kui ikka siiralt aus olla, siis ega mitte millegi muu ümber see madin ei käi, kui et jõuliselt ja täie ressurssidega paika panna teatud kildkonnale meeldiv punt. Kogu selle kisakoori tase! Ja vot see ongi jälk. Ma ei ole praegu enam mitte kellegi poolt, aga sellise marutsemise vastu küll. Kajakene ei suutnud hakkama saada ja moodustus teistsugune valitsus. Pole probleemi. Las nad hakkavad tööle. Aga ei. Käib selline palagan, et see ängistab juba. Ja nüüd olen ma nimme selle maha trambitud koalitsiooni poolt. Sest mööngem, Kersti Kaljulaid ei ole rahva ühtseks liitmiseks küll mitte midagi teinud. Tema käitumine on rohkem kui kummaline. Kui väga ta mulle algul meeldis. Ma olin sillas. Ilus,sümpaatne, tark naine. Nüüd, tema käitumist jälgides, on ta mulle eriliselt vastumeelseks muutunud. Selline "omade" nunnutamine ja teiste peksmine, võiks kuskile mujale jääda. Ja ajakirjandusest püüan ma hakata loobuma. On kuidagi tervislikum. Kena kevade jätku, küll soojemaks jälle läheb.

Urmo Murro:
Mnjah, selle vihavaba sada päeva lõikas pakkuja ise mõne päeva pikkuseks. Märkimisväärne.

Kaidu Jaaniste:
Muidugi, kaitse aga seda...: Igor Gräzin: "Kersti vaimne tase ei ületa vene lüpsja-karjatalitaja oma, aga teda peab austama kui Eesti riigipead."

Peale seda, kui Kaljulaid ilkus inimeste lapsepõlve kallal (mis pole kahjuks minu jaoks tema ainus ämbrisse astumine), kaotasin ma tema vastu igasuguse lugupidamise ja kirjutan mõlema käega Gräzini poolt öeldule alla.

Kogu see möga hakkab juba täielikult ära tüütama, kõik need presidendid, ministrid, riigikogulased, ajakirjanikud ja muud lõugade lõksutajatest tegelased võiks parem muretseda, kuidas Eestis inimesed elavad ja selle eluga toime tulevad ning kuidas seda elu paremaks teha. Aga ei, palju tähtsam on see, kellel ikka õigus on, kes teisele ära teeb, kes on ikka see õigem eestlane. Vastik, vastik ja veekord vastik on see kõik. Lausa jälk!

Tiit Kuul:
"Et asi on tõsine, näitas see, kui kiiresti algatas politsei süüdistuste paikapidavuse uurimiseks kriminaalasja" Juba selle lausega on kõik õeldud, et neiu Kiislerit ei maksa ikka tõsiselt võtta. Politsei ei algatanud kiiresti vaid terve aasta hiljem, nagu EE-st selgub ja alles peale skandaali tekkimist. Isegi mitte kohe peale artikli ilmumist vaid alles siis, kui ajakirjanikud sellest mitu päeva olid kõigis väljaannetes vahutanud. Ja nagu politsei mainis, siis aluseks võetigi ajakirjanduses avaldatu, aga mitte kaebuse esitamine. Fakt on see, et Kaljulaid käitus avalikkuse ees presidendile mittekohaselt. Mina ei oleks valitsust, sellise teabe teadasaamisel, kinnitanud. Rääkida, et ta ei teadnud seda varem on puhas vale. Kui te vaatasite pressikat, kus Kaljulaid ja Ratas kõrvuti pultide taga seisid ja siis ühel hetkel Ratas vaatas oma telefoni, läks näost kaameks ning sosistas midagi Kaljulaidile kõrva, mille peale ka tema tõsiseks muutus, siis mis see oli, mida talle sosistati. Valitsuse koosseis kinnitati päev pärast seda pressikat. Mõtlemise koht, neiu Kiisler.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar