kolmapäev, 22. mai 2019

Jürimaa XXI

Viimase vaatamisväärsusena käisime Mtatsminda mäel. Tõus sinna on päris suur 770 meetrit. Teel mäkke peatusime enne lõplikku jõudmist ühe rikkuri maja kohal, kus oli ka helikopteri maandumisplats. Sealt avaneb väga uhke vaade Thbilisile. Raili käis mingil atraktsioonil sõitmas.
Kui mäelt laskusime, siis Gela Giorgevitshi tegi ettepaneku, et teeme viimase söömise oma hotelli kohvikus ja valmistaksime midagi eestipärast. Käisime Gela ja Õiega koos kaubanduskeskuses, et osta vajalikud toiduained. Õie mõtles toidule, mida saaks kiiresti teha. Otsisime üht-teist, kõike vajaliku ei leidnud ja siis jäi meil plaan selline, et naised teevad kurgi-tomati salati hapukoorega, keedetud kartul ja naturaalsooles viinerid. Sinna juurde Jürimaa limonaadid, mida valmistatakse erinevatest puuviljadest ja tarhunist.
Peab tõele au andma, aga üle nädala süüa hapukoorega tehtud salatit koos keedetud kartuliga oli meile mitmele väga meeldiv maitseelamus. Kui algul mõtlesime, et kurki ja tomatit saab liiga palju, siis tegelikult sõime selle kõik ära. Võib öelda, et kõike vajalikku sai täpselt parasjagu.
Käisin vahepeal vaatamas, kas saab hotelli administraatori juures teha lennuki piletite registreerimine, kuid selgus, et Turkis Airlines ei lase teha.
Seejärel tuli veel kohvrid pakkida, ning valmistuda öiseks ärasõiduks lennujaama. Paar tunnikest sai magatud ka ja siis ei tulnud enam und.
Enamvähem täpselt 1.30 sai meil alustatud sõitu lennujaama poole ja olime kohal enne, kui meie lennukile hakati registreerima. Need kellel raha jäi üle, said veel teha ümbervahetamise ja varsti läksime passikontrolli. Reis Konstantinopolisse sujus kenasti. Konstantinopolis tuli veelkord minna läbi põhjalikust kontrollist. Kui nüüd meie lennule näidati väravat B8B, siis selgus, et sinna oli päris palju maad. Meie piletid juba tembeldati ära seal ja siis sõitis üks elektriauto ette ning juht teatas, et Riia lennuk läheb A5A väravast. Sinna oli umbes kilomeeter maad. Jõudsime umbes 50 minutit enne lennuki äralendu väravasse. Umbes 10- 15 minutit hiljem teatati, et Riia lennuk läheb ikkagi B8B väravast. Nüüd algas kiirustades tagasitee. Lõpuks ikkagi kõik sujus ja varsti algas teekond Riia poole.
Riiast tulime tagasi Valmiera ja Valka kaudu, kuna otse teel on mitmes kohas tee remont.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar