esmaspäev, 6. mai 2019

Jürimaa V

Reisi järgmiseks peatuspaigaks oli Khareba veinitunnel. Enne tunnelit olid tiigis forellid, keda kasvatatakse toiduks. Kõikjal õitses ja meie teele jäi üks puu, mida me ära ei tundnud. See tunnel on rajatud 2004. aastal metrooehitajate poolt, üle 7 km üldpikkus. Firma ise ka on noor, kuid küllalt suur ja väga kvaliteetse toodanguga. Meil ei müü see firma oma toodangut. Öeldi, et need veinid, mis seal tunnelis on, ei lähe kauplusse müügile vaid oksjonitele.
Kasvatavad peale tuntud Rkatsiteli, Mtsvane ja Saperavi ka Euroopa viinamarja sorte nagu Cabernet, Chardonnay, Sauvignon, Muscat, Pino ja Merlo. Nende toodangus on aga ka kohalikud haruldased viinamarjasordid Ojaleshi, Otskhanuri Sapere, Tsitska, Tsolikouri, Krakhuna, Aladasturi, Usakhelauri, Khikhvi ja Kisi. Kokku 25 viinamarja sorti, seitse istandust ja 50 sorti veini. Haruldasi viinamarjasorte kasvatavad ja müüvad kloostrid Khareba firma kaudu qvevriveinina.
Neil on Jürimaal omad kauplused, kus nad oma veine müüvad.
Näidati kuidas varem ja ka praegu kodus veini toodeti jne. Saime maitsta viinamarja õli, mis pidi olema väga tervislik.
Forellid
Õitsev puu



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar