reede, 26. aprill 2013

Sinod

Eile oli meil sinod ja seekord pidi Vastseliina kogudus korraldama. Jumalateenistus oli Agenda korra järele ja eelnevalt kõigile vaimulikele pdf failina saadetud. Orelil mängis Elviira Varik. Protsessiooni alguses mängis ta Joseph Haydni "Püha Antoniuse koraali", armulaua jagamise ajal mängis Led Zeppelini: "Stairway to Heaven" ("Taevatrepp") ja protsessiooni lõpus Ludwig van Beethoveni "Ood rõõmule". Jaan on ka nüüd sinodi saadik ja ta ütles, et kuigi sul oli teenistus vana agenda järele, on sul organist väga innovaatiline. Jaan oli ka üks mees, kes tundis Taevatrepi ära.
Led Zeppelini legendaarne lugu „Stairway to Heaven“ on rokiajaloo populaarsemaid lugusid – ja olevat seda tänu raadiodiskorite suitsetamisharjumusele.

„Stairway to Heaven“ ("Taevatrepp") on täpselt nii pikk lugu, et raadiodiskorid said teha suitsupausi, seega sobis seda suurepäraselt regulaarselt eetrisse lasta, väidab Charles R. Cross, kes kirjutas Led Zeppelini eluloo.
Cross selgitab, et kümned omaaegsed raadiosaadete tegijad vandusid, et valisid 1070tel loo just sellel põhjusel, et teha üks sigarett.
 „Kui lugu oleks olnud minut lühem, siis oleks suits jäänud lõpuni tõmbamata.“
„Taevatrepp“ sai seega praktilistel põhjustel palju eetriaega ning on üks bändi enimmängitud lugusid. Aga ta on ka täiesti kena ja kuulatav lugu. Sinod jätkus Vastseliina rahvamajas. Lõuna oli meil Konsumi saalis ja rahvas jäi toidlustamisega väga rahule. Maavanem Andres Kõiv valiti kirikukogu ilmiksaadikuks. Väga tore, et meil on nii asjalik ja kiriklik maavanem. Muidu oli meil päris rõõmsameelne päev. Pildil sinodi saadikud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar