neljapäev, 27. märts 2014

USA luurehinnang: Venemaa sissetung Ida-Ukrainasse on tõenäolisem kui arvatud, Baltimaad on ka ohutsoonis


USA värske salajase luurehinnangu järgi on Vene vägede sissetung Ida-Ukrainasse tõenäolisem kui varem arvati, teatab CNN kahele anonüümseks jäänud administratsiooni ametnikule viidates.

Ametnikud rõhutasid, et miski ei ole kindel, kuid viimase 3-4 päeva jooksul on ilmnenud mitmeid muretsema panevaid märke, vahendab CNN.
Esindajatekoja relvajõudude komitee teatas, et neil on sügav eelaimdus, et Moskva võib sisse tungida Ida- ja Lõuna-Ukrainasse, liikudes läände Transnistria suunas, ning üritada maade hõivamist ka Balti riikides.

USA luurehinnang sisaldab järgmisi tähelepanekuid:


Venemaa piiril Ida-Ukrainaga on üle 30 000 sõjaväelase, mida on märkimisväärselt rohkem kui on vaja „õppusteks“, mida Venemaa väidab läbi viivat, ning pole mingit märki, et väed asuksid oma kodubaasidesse naasma.
Ukraina piiril olevad väed sisaldavad suurel hulgal motoriseeritud üksusi, mis võivad kiiresti liikuda. Täiendavad eriväed, dessantväed, õhutranspordi- ja muud üksused, mida vajataks, paistavad olevat kõrgendatud valmisolekus teistes kohtades Venemaal.
On täiendavaid luureandmeid, et veelgi rohkem Vene vägesid „kindlustavad“ piirialasid. Kõik väed on paigutatud potentsiaalse sõjategevuse läbiviimiseks.
Juba piirialadel paiknevad Vene väed sisaldavad õhutõrjet ja ratastel sõidukeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar