neljapäev, 30. jaanuar 2014

Titus Clarysse hallõst kuulmisõst

Pildil Titus Clarysse enne 49. külma arvet

Väidetavalt jõudis Titus Clarysse viie aastaga teha üle saja külma arve. Möödunud nädalal aga leidis isa tema surnukeha ja politsei alustas uurimist, kes tegemist on mõrva või ette kavatsemata tapmisega. Belgia ajalehtede anonüümsetel allikatel tuginevad väited kinnitavad, et teda olla pussitatud. Politsei surma põhjustest ametlikult juttu ei tee. Kuid kriminaaluurimist alustati.
Lihtsaim oleks arvata, et mõnel peakokal viskas üle, kui tema toitudesse nii üleolevalt suhtuti, et nende eest isegi maksta ei suvatsetud. Genti piirkonna restorani- ja hotellipidajate ühenduse juht Tim Joiris lükkab selle võimaluse aga tagasi: "Eks teda muidugi kiruti. Kuid tappa? See olnuks ju mõttetu. Muidugi oli ta ebameeldiv tüüp meile kõigile. Kaua ei suudetud mõista, miks ta nii teeb, ja keegi ei teadnud, kuidas temast lahti saada. Nägupidi tundsid teda lõpuks kõik, ent kui ta suvel terrassile ilmus, ei pannud ettekandjad töötuhinas tähelegi, et näe – Titus Clarysse jälle siin! –, ja ta sai oma road kätte. Ta püüdis iga viimase kui restorani läbi käia ja iga viimase kui toidu nende menüüs järele proovida. Ta polnud agressiivne… oli selline mõnus, lõbus mees."
Ajaleht De Redactie kinnitab küll, et üsna sageli sai Clarysse karmidelt kelneritelt kere peale. Kuid seda, et mõni restoran sunnib arve maksmata jätnud kunde nõusid pesema, nimetas Joiris ajalehega The Independent kõneldes muinasjutuks.
Genti politsei esindaja sõnul on Titus Clarysset (35) restoraniarvete maksmata jätmise eest karistatud küll: kuus kuud vanglas ja 1650 eurot trahvi. Ent ta oli töötu ja varatu mees, kes elas linna kulul sotsiaalkorteris, nii et võtta talt midagi ei olnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar