reede, 6. september 2013

Välismaalane klobis eestlast rusikaga selga

24. mail kella 19 paiku istus 46aastane Viljandi mees sõbrannaga Tallinna kohvikus. Ilusa õhtu rikkus kõrvallauas istunud välismaalaste seltskond, kes lärmas nii, et mees ei kannatanud seda enam välja. Ta otsustas sõbrannaga lahkuda.

Välja minnes kurtis mees lärmi üle ka kohviku teenindajale ja soovitas, et viimane peaks lärmavatele välismaalastele politsei kutsuma. Seda nägi ka lärmav seltskond.

Mees hakkas naisega minema, aga kaugele ei jõudnud. Kolmeliikmeline turistidest seltskond kargas äkki püsti ja kiirustas kaebajatele järele. Seltskonnas olnud punases sviitris 42aastane egiptlasest mees arvas, et kuulis sõna "neeger" kasutamist ja otsustas, et eestlane tuleb selle eest ilmtingimata kinni pidada ja vaenu õhutamise eest politseile üle anda. Tume turist virutas eestlasele korduvalt rusikaga selga. Hiljem õigustas ta prokurörile tegu sellega, et kasutas vägivalda, sest teda solvanud mees oli vaja kinni võtta.
Egiptuse mees sai peksmise eest kohustuse tasuda kriminaalmenetluse kulud 0,45 eurot, maksta 320 eurot riigituludesse ja teha 50 tundi ühiskasulikku tööd. Selle peab ta ära tegema järgmise aasta 6. veebruariks. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder ütles Õhtulehele, et kriminaalasja uurimise käigus ei leidnud kinnitust, kas sõna "neeger" üleüldse kasutati. "Politseini jõuavad sellist laadi juhtumid harva ja tavaliselt ainult siis, kui lisaks verbaalsele vägivallale järgneb ka füüsiline. Üldiselt jääb mulje, et rassistliku solvangu argument ei ole konflikti põhjuseks, vaid kipub mängu tulema vaidluse käigus, lisades muul põhjusel tekkinud tülile teravust."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar