teisipäev, 18. detsember 2018

Ukraina kirikust

15.detsembril võtsid kirikukogust osa kaks kõrget vaimulikku UÕK Moskva patriarhaadi alt, Vinnitsa ja Barski metropoliit Simeon ning Kiievi metropoolia vikaarpiiskop Peresejalavi-Hmelnitski ja Visnevski metropoliit Aleksander (Drabinko). Samal õhtul teatati, et nad on kustutatud Moskva patriarhaadi vaimulike nimekirjas. Kuigi erakorraline sinod toims alles 17.detsembril. Kus siis otsus võeti vastu neid metropoliite kohale kutsumata. Milline karistus aga määrati teistele kirikukogust osa võtnud preestritele ja diakonitele, pole teada.
https://korrespondent.net/ukraine/4044265-synod-upts-mp-otstranyl-mytropolytov-posetyvshykh-sobor
Metropoliit Simeon teenis pühapäeval oma katedraalis Vinnitsas ja teatas, et tema ja nende kogudus lähevad uue UÕK koosseisu. Rahvas oli selle peale plaksutanud.
https://korrespondent.net/ukraine/40442 ... re-upts-mp
Metropoliit Aleksander (Drabinko) aga teatas, et ta on uue UÕK vaimulik ja teda MP otsus ei kõiguta. Veel ütles ta, et tema võib teenida Atosel ja Jeruusalemmas, kus MP vaimulikud ei saa kaasa teenida.
https://korrespondent.net/ukraine/40444 ... nye-synoda
UÕK (MP) on määranud Vinnitsa uueks kiriku juhiks peapiiskop Varsonofi. Kus hakkab olema tema peakirik, seda praegu veel ei tea, kuna senine peakirik läks uue UÕK alluvusse. Täna toimus teenistus Višenka mikrorajooni kirikus. Kus temaga kohtus 300 koguduseliiget.
https://korrespondent.net/ukraine/40447 ... yy-upts-mp
Raadas on kaks seaduseelnõu. Kuidas toimub koguduse üleminek MP alt uude UÕK ja teiseks tuleb UÕK (MP) kiriku nimi muuta, et oleks nimes vaimuliku keskuse nimi
https://korrespondent.net/ukraine/40442 ... ui-upts-mp

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar