neljapäev, 21. november 2013

Infoleke

Mõned nädalad tagasi valmis inglasest dokumentalisti James Russell’i film „RESONANTS – Sageduslikud olendid“, milles autor intervjueerib avameelselt kõnelevaid vägagi mures olevaid teadlasi ja professoreid.
Film juhib tähelepanu sellele, et me oleme kas väga lähedal või isegi juba jõudnud sellele kriitilisele piirile, kust maalt alates ei tohi tehislikke kiirgusallikaid (mobiilimastid, traadita interneti WiFi-võrkusid jne) enam juurde ehitada, sest see viimase 25-aasta jooksul inimeste poolt tekitatud „elektromagneetiline saaste“ summa summaarum on ära hävitamas planeedi Maa eluks vajaliku ökokeskkonna. Jah, selle sama keskkonna, mille kujunemine võttis meie koduplaneedil aega miljoneid aastaid, et taimed, loomad ja inimesed siin elada saaksid.
Filmis intervjueeritakse ka rahvusvaheliste järelvalveasutuste töötajaid, kes oma ametijuhendi järgi peaksid justkui olukorral maailmas aktiivselt silma peal hoidma ja vajadusel resoluutselt sekkuma ning ettekirjutusi tegema, kuid nad ei tee midagi sellist. Asja edasi uurides selgub, et tegemist on politiseeritud ametikohtadega, mille tagant paistab välja räpane raha ja igasuguse mõistuse kaotanud rahaahnus. http://vimeo.com/54189727

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar