neljapäev, 14. november 2013

Meie rallisõitjatest

Mõned päevad tagasi said Läänemaal surma rallisõitja ja temaga kaasas olnud kolm noormeest. 15. aastane neiu on raskete vigastustega haiglas. Kohe pärast avariid teatati ajakirjanduses, et politsei peatas seda autot öösel kahel korral. Teada on ka et sellel rallisõitjal oli eelnevalt vähemalt kümme karistust olnud, küll alkoholi tarvitamise ja liikluseeskirjade rikkumise pärast. Viimastel aastatel on noorte rallisõitjate süü tõttu vähemalt kolmel korral olnud inimohvritega avariid.
Eile oli ajakirjanduses juttu, et ekspertiisi tulemused ütlevad, et noor rallisõitja oli avarii hetkel purjus. Täna oli ajakirjanduses juttu, et seda autot ei olevat öösel kinni peetud. Sõber oli juhtinud öösel autot ja rallisõitja oli kõrvalistmel olnud purjus. Sõbra nimi olevat ajakirjandusele teada, aga ei ole avalikustatud. Kuni sõber ta vastu hommikut viis koju.
Homme ilmuvad ajakirjandusse matusepildid jne.
Ma ei saa aru milleks on ajakirjanduses sellel teemal vaja vahtu üles peksta. No mis vahet selles on, kas politsei pidas neid öösel kinni või mitte ja mitu korda.
Selles õnnetuses on süüdi see, kes purjus peaga rooli ronis ja need sõbrad, kes temaga samasse autosse istusid. Aga muidugi natuke ka sõbrad, kes kätt ette ei pannud. Ei ole mõtet süüdistada politseid, halba ilma, valitsust või Vana Toomast. Ja ei ole mõtet ka ahastada, miks just nendega juhtus- juhtus nendega, sest läksid purjus peaga maanteele rallima. See on selge ja elementaarne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar