laupäev, 31. august 2013

Üliõpilane ja eksam

IT Kolledži juhtkonna sõnul ei leidnud kinnitust tudengite süüdistused, nagu oleks Peeter Lorents 135 tudengi läbikukutamisel käitunud ebaprofessionaalselt ja vastutustundetult, küll aga lubab kool tudengitele tasuta korduseksamit.
Kolledž teatas, et hindab Lorentsi aines kasutatavaid õpetamis- ja hindamismeetodeid asjakohasteks ning aines sätestatud tingimused olidki sellised, et lävendikriteeriumist madalam tulemus soorituseks ei kvalifitseeru.
Kooli hinnangul ei ole põhjendatud tudengite väide, nagu poleks aines piisavalt õppematerjali, samuti pole alust kaotada ega ümber vaadata õppeaine eksami ja kontrolltööde lävendit.

Õiglaselt lahendatud olukord. Nüüd on õpilastel võimalus oma reaalseid võimeid ka näidata, mitte loota päheõpitud testitulemustele. Eks iga õppejõud ise teab oma taktikaid, testis küsimused ära vahetada, näitab küll kiuslikkust, aga lõpp-kokkuvõttes on rumalad siiski meie tudengid, kes elus kergelt läbi üritavad saada. Väga õiglane on uus test teha, siis tuleb vähemalt õige teadmiste voor. Kas nad tõesti lootsid, et õppejõud lahti lastakse ja nad kõik testi sooritatuks saavad? Kelle mark see lõppude lõpuks oli? Ikka tudengi, kes isegi küsimust läbi ei loe!
Aeg kulgeb, üliõpilased ei muutu. Kes meist ei oleks eksamil spikerdanud? Tõenäoliselt nii mõnigi on seda teinud. aga kas varem on omast rumalusest valesti spikerdamise pärast õppejõudu süüdistatud?



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar