neljapäev, 20. detsember 2012

Jõulueelne aeg

Paar päeva tagasi sain Kanadast onu Kaljult kaardi ja ümbrikus oli ka Eesti Kodu novembrikuu ajaleht. Kui veidi olin seda vaadanud, siis tuli tuttav nimi ette. We are grateful to Tenno Contracting and to Risto, the congenial young Estonian fellow who did the lion's share of the work and was liked by all. Kena lugeda, kui Ristol sealpool ookeani kõik kenasti sujub.
Eile varahommikul sõitsime Üllari ja Andresega Räpinasse Urmase juurde, jõime teed ja rääkisime viimaste nädalate sündmustest. Urmas kurtis, et Tõnis Mägi pidi üleeile tulema kontserti andma ja tema mänedžer oli päeval helistanud, et eelmüügis on müüdud 16 piletit ja kontsert jääb ära. Urmas oli küll öelnud, et maal käivad asjad teisiti ja ega eriti keegi eelmüügist pileteid ei osta, kuid ta garanteerib vähemalt 200 kontsrdilise kohaloleku. See jutt, aga noort mänedžeri ei veennud ja kontsert jäigi ära. Räpinas Maxima juures on üleval suur ekraan ja sinna sai siis panna teate kontserdi ärajäämisest. Edasi käisin Jaani poolt läbi. Jaan pakkus head rohelist teed ja mett. Üllar tahtis ühte akent tellida.
Sõitsime tagasi Võrru ja käisin Maximast läbi. Seal oli müügil merikoger. Pole enne seda söönud. Ostsin igaks juhuks ühe kogre. Täna hommikul hautasin ära ja peab ütlema, et päris maitsev.
Võrus käisin veel mitmel pool asju ajamas ja käisin ka Maksimarketist läbi. Kohtusin seal tohter Egoniga. Ajasime veidi juttu ja küsisin, mida tema arvab sellest noore inimese surnuks külmumisest. Tema arvas, et peale alkoholi võis midagi muud ka olla tarbitud. Aga ega keegi lahkamise andmeid ei avalikusta.
Helistasin Laurile, ta oli kodus ja käisin tema poolt läbi ning sain Kätlini jäetud asjad kätte. Veidi vestlesime ja edasi sõitsin Rõugesse. Viisin Maidule Urmase poolt edastatud asjad ära ja istusime veidi ning sõin ühe torditüki. Sain Maidu käest kalendrid ja raamatud, mis ta Tallinnast mulle tõi.
Viimaks jõudsin Vastseliina ja sain hilja õhtul teist korda päeva jooksul süüa. Nüüd helistas Erki ja küsis, kas ma jõudsin ahje ka kütta. Vastasin, et just veidi aega tagasi jõudsin pikast päevasest sõidust tagasi ja homme üritan kütta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar