pühapäev, 25. november 2012

Surnutemälestuspüha

Täna hommikul tuli Laura umbes 10 minutit enne teenistuse algust pastoraati ja ütles, et Andra on haige ja nii jäi nende kahe laul ära. Mõni minut enne kümmet jooksis ehmunud Laura minu juurde ja ütles, et orelil on mingi probleem, kui sisse lülitada mingi register siis jääb üks toon kohe peale. Sama probleem oli viimase matuse ajal, aga olin selle unustanud. Teadsin, et kui mängida II. manuaali peal, siis seda probleemi ei ole. Ainult seal on kõik registrid vaiksed. Igal juhul valjem kui süntesaatoriga mängida.
Eelmisel päeval võtsin võimendi pealt tolmu katteks pandud kile ära ja hommikul lülitasin mikrofoni korraks sisse, ning roheline tuli süttis võimendi peal. Selge, et ühendus kuni mikrofoni karbini töötab. Kuid ega ma ei katsetanud kas heli on kuuldav. Teenistuse alguses panin mikrofoni pähe ja lülitasin sisse, kuid heli ei olnudki. Kui aega sain läksin võimendi juurde ja keerasin võimsust peale, kuid ikka ei saanud tööle. Taas sain ühe vahemängu ajal minna võimendi juurde ja nägin, et ühendus oli ära nihkunud. Lükkasin ühenduspulga sisse ja nüüd oli kuulda, et mikrofon on liiga valjusti ja keerasin võimsust maha. Pühakirja lugemise ajal pidin väga vaikselt rääkima, sest võimendus oli ikka veel liiga vali. Nüüd ühe vahemängu ajal sain taas minna võimendi juurde ja keerasin nii palju maha, et sai enamvähem heaks. Jutluse ajaks oli asi juba korras.
Olin selleks korraks pannud kirikuvanematest tänaseks vaid Andrese. Õnneks olid kirikus veel Endel ja Erki. Nii süütas Andres 20. kirikuaasta jooksul lahkunud mehele küünla ja Erki 25. naisele. Ma ei tea, et Eestis mujal selline komme on. Mina ütlen lahkunu nime ja kirikuvanem süütab küünla. Igaljuhul kena komme ja omaksed saavad hiljem nende lähedasele süüdatud küünla viia surnuaiale.
Rahvast oli päris kenasti kirikus ja armulaualisi ka oli üle 50. Armulaua jagamiseks kutsusin Erki ka appi. Nii läks jagamine tükk maad kiiremini. Pärast teenistust olid leerilapsed ja sealt edasi sõitsin Oravale. Oraval oli üks kodukülastus ka. Kui koju jõudsin, siis oli auto päris korralikult porine ja otsustasin kohe ära pesta, enne kui ära kuivab.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar