kolmapäev, 4. jaanuar 2017

Ida-Poola linnas Elkis on rassirahutused

"Ida-Poola linnas Elkis on rassirahutused puhkenud. Ainuüksi, et tuneeslane pussitas poolaka surnuks."
"Noor poolakas, kes ennem röövi ja muude rikkumiste pärast tuntud oli, võttis kaks pudeli letilt ja siirdus maksmata välja. Alžeerlasest omanik jooksis järgi ja talle tuli appi tuneeslasest kokk. Tekkis rüselus, mille käigus kokk kaasa võetud kööginoaga poolaka ära pussitas. Kuigi politsei kohe mõlemad ja lisaks veel lähedalasuva baari alžeerlastest-marokolastest omanikud (igaks juhuks) vahi alla võttis, kogunes joobnud ja kontrollimatu 200-300 liikmeline kamp, kes karjus islamivastaseid hüüdlauseid, siis aknad puruks peksis ja sisutuse, osaliselt röövis ja lõpuks politseiga kakles. Kinni võeti 28 meest vanuses 17 kuni 50."
Kohalik katoliku kiriku piiskop kutsus üles kristlikult vendlusele ja andeksannile, kuid kes teda enam kuulas.
Kogu maal puhkesid debatid islamofoobia ja võõravaenulikkuse üle. Filosoof Hartmani arvates on olukord peegelpilt sõjaeelsest antisemitismist.
Organisatsioon "EI kunagi enam!" esimees Czerczak sõnul ei ole siin tegemist vaid pagulaskriisist tuleneva nähtusega, "aga lisaks mitmete aastate tegemata töö ja valearvamuste ignoreerimisega, mida oleks hariduse andmisega vältida saanud".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar