laupäev, 6. juuni 2015

Luhanski õpetaja avameelitseb: "Toiduga on kitsas, aga automaate ja debiile jagub"

Откровения луганской учительницы: С едой напряг, но автоматов и дебилов в избытке
http://glavnoe.ua/news/n228947

Sverdlovsk Luhanski oblastis, õpetaja jutustab:
Õppeaasta on läbi , palka null, vanemate klasside õpilasi veeti ninapidi - lubati vene diplomit, aga anti ellennerri (LNR) "pilet"
Elunatukest hoidsin sees tänu sellele, et ühe õpilase vanemad on opoltseenias.
Selle poisi kaudu sai lihakonservi, kruupe, võid jne. Raha pole neil endilgi, aga gumanitarkast miskit tilgub.
Mees mul töötab "Krasnõi Partizani" kaevanduses - enne sõda palk 10 - 12 tuhat hrivnat, nüüd 2100 - 2200 midagi...

Auto tarbeks võtsime krediiti, aga ära sõita pole võimalik - kohe korjavad masina käest ära.
Linnas käib röövimine ja marodöörlus täiega. Sõitsime koos emaga bussiga linna haiglasse, plokkpostil võeti 100 hrivnat. Tagasi tulles 100 hrivnat. Bussijuht ütles, et maksab regulaarselt.

Ristiisa sõidab vene vahet, veab tavaari, piiri ületavad "Krasnõi Partizanis". Seal võtavad 5% kauba maksumuse pealt.
Aga kui öösel "ilma tshekita" minna, siis kazakatega saab 2 protsendiga kaubale.

Õel on siinkandis pood, maksab ellennerrile andamit, ostis "litsensi vodkale LNR", lisaks maksab katust Gaideile 1000 hrivnat ja veel 500, - koos piirituse müügiga haavatutele (sellest kohast ma aru ei saanud, tõlkisin nagu oskasin)
Peale selle maksab komendantuurile trahve - viimane trahv 10 000 oli selle eest, et müüs alaealisele pudeli viina (mees oli 17 aastat 11 kuud vana, 190 cm ja habemega) - ilmselt teenib raha kitseks olemisega - ikkagi habemega - tõlkija märkus 
Trahvi maksmiseks anti aega 12 tundi - või muidu..!

Elan Dolzanski rajoonis - seal on väike turg. Mitte kaua aega tagasi olin seal tunnistajaks, kuidas püssimehed ahistasid ühte sammagonnivanamutti - ilmselt maksis liiga vähe. Seda 79 aastast babuuljat tõugati, mõnitati ja kraam võeti käest ära. Kuulda oli kuidas karjuti "streljai!" (tulista!) ja automaadi luku lõginat. Taheti komandantuuri viia, aga kui babuulja sai nende silme all insuldi ja jäi halvatuna vedelema, siis kasakad jätsid ta sinnapaika. Kiirabi ei kutsunud keegi.

Sõbranna on linnahaiglas arst.
Ta kardab kasakatele ja nende sugulastele ravimiretsepte välja kirjutada, sest tulevad automaatidega tema kabinetti ja korraldavad razborka teemal "Miks nii kallid ravimid??"
Mitte ammu naaber kukkus kasakate-GAIshnikute kätte (GAI - riiklik autoinspektsioon, liiklusmiilits) Auto konfiskeeriti, määrati "trahv" 10 000 (tundub, et alla selle trahve ei ole - on selline laia joonega poliitika, ja hea lihtne meeles pidada)
Kui ära maksis, siis sai "noorenduskuuri" läbiteinud masina kätte - kiilakate kummidega, surnud akuga ja muidugi ilma magnetoolata, tagavararattata, tungrauata, tööriistakomplektita ja kompressorita.
Aga inimene oli õnnelik, et üldse tagasi sai.

Kui varem oli mingi riigi moodi asi ja õpetaja sai palkagi ja kaevurgi sai, siis nüüd on kasak "Gaidei ja tema komando" - debiilid automaatidega
ja mingisugune ellennerr "LNR" mille nimel jagatakse mittekehtivaid lõputunnistusi.

P.S.
See poiss, kelle vanematel opoltseenias käpp sees oli, kolib Brjanski oblastisse, niiet tushjonkaga (lihakonserv) on järgmine hooaeg jokk...

Tõlkija Sveik

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar