laupäev, 10. september 2016

Missugune peaks olema president?


Jurist Maido Pajo (Eesti Juristide Liidu president 1999–2002, Riigikogu liige 1996–1999) on sellele küsimusele vastanud haruldase selgusega:
"Vabariigi presidendi ametikohta väärib üksnes selline isik, kes on suuteline hoidma järjekindalt oma silma ees põhiseaduse eesmärki – tagada eesti rahva keele ja kultuuri säilimine läbi aegade.
On ilmne, et sellistele kriteeriumitele ei vasta kandidaat, kes laseb Riigikogul seadustega rahva õiglustundest ja omavalitsustest teerulliga üle sõita.
On ilmne, et sellistele kriteeriumitele ei vasta kandidaat, kellel puudub selgroog, kaitsmaks eesti rahvuslikke huve Euroopat laastavas immigratsioonikriisis, mis üha süveneb, aga mille kaugeleulatuvaid tagajärgi senised riigijuhid ei ole mõistnud, sealjuures eirates oma rahva õigust turvalisele elukeskkonnale.
On ilmne, et sellistele kriteeriumitele ei vasta kandidaat, kes ei suuda tagada põhiseaduse kohaste – eesti rahva kestmise alusväärtuste – kaitset, sealhulgas traditsiooniliste pereväärtuste kaitset.
On ilmne, et sellistele kriteeriumitele ei vasta kandidaat, kes rikub põhiseadust Tartu rahulepinguga määratud Eesti-Vene piiri eiramisega, kes on nõustunud stalinlike piiridega, loovutades Venemaale Eesti rahvuslikud rikkused ning kes on ületanud oma võimuvolitusi, teatades okupatsioonikahjude hüvitamise nõudest loobumisest.
On ilmne, et sellistele kriteeriumitele ei vasta kandidaat, kes on olnud Moskva Kremli kõige kõrgemas parteilises nomenklatuuris ning kes teenib eelkõige suurärimeeste ja eliidi huve, kelle minevik on seotud hämarate tehingutega, mille tõelised asjaolud on siiamaani rahva eest varjatud."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar