esmaspäev, 14. jaanuar 2013

Nädalavahetus

Laupäeval oli kaks matust. Esimesel matusel tuli üks veidi vintis noormees haua kinniajamise ajal minu juurde ja rääkis, et oli kunagi käinud Kaika Laine juures ja tahtis joomisest vabaneda. Laine oli öelnud, et soo om sul uma käega tettü viga, siih ma ei saa sinnu avita. Teine matus lõppes juba päris hämaras.
Pühapäeval oli kell 8 meil Vastseliinas teeilmajaama termomeetri näit -26,8. Päris külm hommik. Rahavast oli aga täitsa kenasti. Kaua meie juurest kadunud Mari oli ka kohal. Tema oli üle aasta olnud Gruusias. Ütles, et hea jutlus oli ja tundis huvi, kuidas kogudusel on läinud. Ütlesin, et kes teab kas Laura järgmisel aastal on meil organistiks, kuna plaanib minna edasi õppima Inglismaale. Mari kohe uuris, kas taotlus on juba sisse antud. Ütles, et kindlasti pangu ka kirja töötamine koguduse organistina. Euroopas hinnatavat, sellist iseseisvat tööd, nähakse, et tegu on tõsiselt mõtleva inimesega. Mari muidugi lisas, et tema tütar ka õppis Inglismaal. Mari oli mõni aasta tagasi leeris, sõitis Tartust kohale. Vahel tuli otse kusagilt Euroopast lennukiga ja Tallinnast autoga leeritundi. Ühes leeritunnis sain teada, et ta on psühholoog ja oma ameti tõttu tuleb palju reisida.
Moonika helistas ja tundis huvi, kas ma lähen Üllari sünnipäevale. Saime Moonikaga Võrus kokku ja Urvastesse sõitsime tema autoga. Ma ei teadnudki enne, et Üllaril abikaasa mängib orelit ka. Toomas ei tulnud. Muidu pidime ka tema sünnipäeva seal tähistama. Margit oli mehe ja paari väiksema lapsega. Mait jõudis veidi hiljem koos pojaga, tema oli Räpinas Urmast asendanud. Kaks teenistust pidanud ja laulatus ka veel. Urmasel on kopsupõletik. Moonika kahetses, et ta ei võtnud oma poega kaasa. Oleks saanud koos teiste lastega olla ja mängida. Tagasi Võrru sõitsin Maiduga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar