neljapäev, 2. märts 2017

Tuhanded miljonärid lahkuvad Saksamaalt

Tuhanded miljonärid ja nn "võtmeisikuid" emigreeruvad st pühivad Saksamaa tolmu oma jalge alt. 
Prantsusmaal on olukord veelgi hullem! 
Samasugune areng ootab lähiaastatel Inglismaad, Austriat, Hollandit ja Rootsit ees.
Kuni 2014.aastani rändasid Saksamaalt välja ehk ainult mõnisada miljonäri.
 2015.a. tõusis see arv hüppeliselt 1000 ja aastal 2016 rändas Saksamaalt välja juba umbes 4000 miljonäri. 
See on juba ohtlikult suur arv rikkaid ja väga rikkaid inimesi, kes maalt emigreerusid.
 Need arvud on osa New World Wealthi poolt läbiviidud uuringust, kus intervjueeriti rikkaid ja väga rikkaid inimesi üle maailma, kelle käsutuses on vara rohkem kui miljon dollarit (praegu umbes 950000 €). Lisaks kõnelused kinnisvaramaaklerite, finantsnõustajate, migratsiooniekspertide, samuti kinnisvararegistrite, VISA statistika läbitöötamine jne.
Uuringu lõpptulemus: 2016.a. vahetas üle maailma 82 000 miljonäri oma maad ja elukohta, kus nad varem elasid. 
2015.a. oli see arv ainult 64 000 rikast.
 Kõige ihaldusväärsem eesmärk, kuhu rikkad pagulased kolivad, on Austraalia, sellele järgneva USA ja Kanada, seejärel Ühendatud Araabia Emiraadid, Uus - Meremaa ning Monaco.
Eriti drastiline ja ohtlik olukord on uuringu andmetel Prantsusmaal, kus viimastel aastatel on rännanud välja rohkem rikkaid inimesi kui ei ühestki teisest riigist maailmas.
Uuringu autorid viitavad, et selle põhjuseks on " religioossed pinged ühiskonnas", mis just Prantsusmaal eriti tugevalt väljenduvad.
Rikaste väljarändajate hulk näitab tõusudententsi. 
Miks jätavad rikkad sakslased oma isade maa ja keeravad selja oma kodumaale? Põhjus on üha suurenevates pingetes Saksamaa ühiskonnas. Sama arengut on märgata ka teistes Euroopa riikides. 
Saksamaalt rändas välja viimase paari aastaga 4000 rikast ja väga rikast inimest, kes on olnud riigi tugisambad ja maksnud riigile kõrgeid makse. Nähtavasti on lahkunud Saksamaalt selleks, et mitte kunagi sinna enam tagasi minna.
Nüüd tuleb siis mõtlemise koht, et mis saab sellest ühiskonnast ja Euroopast tervikuna, kui see areng samamoodi edasi kestab 10, 20 või kolmekümne aasta pärast?
Mis saab sellest ühiskonnast, kust rändavad välja ühiskonna tugisambad ja rikkad maksumaksjad?
Ühiskonnas on viis gruppi, neist
A grupp maksab topeltkõrgeid ehk kaks korda kõrgemaid makse, kui nad riigilt tagasi saavad- see on ekstreemeselt positiivne saldo.
B grupp maksab 120-200 % makse, kui ta nö tagasi saab. Taas märgatav positiivne saldo.

C grupp on tasavägise saldoga.
D grupp on 40-80% märgatava negatiivse saldoga.

E grupp maksab 0-40 % ja nende saldo on ekstreemselt negatiivne.
 Mis tähendab ühele ühiskonnale rikaste väljaränne?
Igale ühele peaks olema täiesti arusaadav, et grupi A ja B on ühiskonnale mõlemad väga tähtsad ja eluliselt olulised. Kui need grupid väljarändavad, siis on see ühiskonnale väga suur kahju ja kaotus. 
Kui grupp A verest tühjaks jookseb, langeb kogu raskus grupile B ja C. Siis saab alguse B grupi väljaränne. 
Millega see lõppeb? 
Madala haridusega, halvasti väljaõpetatud ja kvalifitseeritud riigi enda noored ja sinna juurde viletsa hariduse ja kvalifikatsiooniga immigrandid/sisserändajad võõrast kultuurist?
Samaaegselt järjest lahkuvad inimesed grupist A, siis pole palju fantaasiat vaja, et aru saada, mis neist riikidest edasi saab.
http://www.epochtimes.de/politik/welt/tausende-millionaere-verlassen-deutschland-lage-in-frankreich-noch-dramatischer-a2060069.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar