esmaspäev, 6. veebruar 2017

Donetskis on paanika "Ukraina tuleb tagasi"

Paar päeva tagasi heisati Ukraina lipp Donetski korrusmaja katusel, nüüd siis puhta paanika...
Sõidetakse molli, kui kasvõi mokaotsastki mainida "teeennerri", on hakatud ennast nimetama ukrainlasteks, Donetskilasteks (Donetski linna elanikeks) hävitatakse DNR sümboolikat ja kõike, mis seda meenutab kodus ja selle lähedal, jne.
Kadunud on lootus või ettekujutus minekust venemaa rüppe.
Võibolla mitte kohe, kui 5-6 aasta pärast kindlasti võetakse keegi vastutusele [riigivõimu kukutamise eest] ja just sellepärast need inimesed, kes osalesid referendumitel, takistasid riigiasutuste tööd, toetasid gängareid püüavad nüüd maksimaalselt "valgendada" (puhtaks pesta) oma mainet ja hävitada kõiki tõendeid nende osalemist nendes sündmustes. 
Autori trepikojas oli hiljuti juhtum, kus üks elanik sai teise käest pudeliga vasta pead, sest hääletas Ukrainast eraldumise poolt.
Juttu on ka sellest, et huvitav on jälgida neid nõdrameelseid töökaaslasi praegu, kes oma Ukraina passi on ära põletanud ja saanud teeneri "tokustaadid"
Tuhanded inimesed on asunud Ukraina passi taotlema - needsamad, kelle toetusel VF selle supi kokku keetis, aga nüüd ründavad passi saama, justkui oleks selle ära kaotanud....! Aga ise pistsid põlema!
Ja mitte keegi ei taha tunnistada, et ise ollekse jobud ja nö, kutsuti sõda oma õuele
Retoorika on kah täiesti jabur hetkel - Obaama orgunnis vennatapusõja, aga nüüd Trump oma poiss ajab korda kõik! 
Relvastatud omakaitse liikmeid (gängareid) ei ole linnas juba ammu näha olnud, nagu ei ole näha olnud neid, kes varem kindlasti sõdisid eesliinil (на передке?). Nad on praegu kas Krimmis või ei tea kuidas, ent suutnud kuidagi pressida Venemaale. Asi on selles, et Venemaale neid ei lasta aga kui juhtutakse kinni püüdma, siis pannakse vanglasse. Praegu eesliinil olijad kas teenivad pealike ees krediiti ja kortereid või on siis palgasõdurid Venemaalt. Ideelisi võitlejaid Donetskis pole!
Viimasel ajal on riigiasutustes hakatud ukraina keelt tervitama: kui varem võidi selle rääkimise eest tappa, siis nüüd paljud tsiteerivad dokumente ja edastavad uudiseid justnimelt ukraina keeles. Üldiselt nii, nagu oli enne seda jama.
Pikemalt siin:
http://rusjev.net/2017/02/05/v-donetske-panika-iz-za-novosti-o-vozvrate-v-ukrainu/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar