neljapäev, 28. mai 2020

Abielu registreerimise eksam

Sel aastal saab paljudel vaimulikel jälle viis aastat täis siseministeeriumi juures tehtud abielu registreerimise eksamist. Algul pidime kõik 4.mail siseministeeriumis õppepäeval olema ja siis oli valida eksami päev, kas 25.mai või 1.juuni. Ministeeriumis jäi õppepäev ära, sellest sai siis Interneti teel osa, videoloengut kuulates, slaide vaadates, teksti lugedes ja kontrollülesannet tehes. Need kellel on viie aasta jooksul olnud vähemalt 25 abielu registreerimist, peavad tegema kaasuse. Enamus aga peavad tegema koduse ülesande kaasuse, täitma kõik vajalikud dokumendid, lisaks vastama veel neljale küsimusele ja testi tegema.
Kuna panin end kirja, et teeksin eksami 25.mail, siis anti teada, et testi saab teha kella 7. kuni kella 22. Kui testi avasin, siis hakkas kohe ka kell aega võtma ja test sulgus iseenesest pool tundi hiljem. Kokku oli 20 küsimust. Sai küsimused ära vastatud ja laadisin juba kodust ülesannet üles, kui süda ikka kripeldas eelviimase vastuse pärast. Ma ei sulgenud testi igaks juhuks ära. Mõtlesin, et siiski muudan eelviimase vastuse ära. Aga kui hakkasin tagasi lehitsema, siis kohe ka test sulgus ja ei saanudki seda küsimuse vastust muuta. Varsti tuli ka teade, kuidas test läks. Eelviimane vastus oligi valesti.
Momendil on registreerunud 55 vaimuliku, kuid tõenäoliselt 1.juuni hommikuks on veel mõni end kirja pannud, kes peab tegema test, kaasuse jne.
Kuidas kogu eksam läks pole veel teada. Tõenäoliselt, kui kõigil on vastused ära saadetud, siis saame ka teada vastused. See eksam pole siiski kerge, peab ütlema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar