pühapäev, 26. aprill 2020

Kanada tipp-arst hoiatab karja immuunsuse idee eest (COVID-19 )

Talle oponeerib Ottawa haigla arst ja Bruyère'i teadusinstituudi innovatsiooninõunik dr Kumanan Wilson, kelle jaoks on immuunsuspassid ühiskonnale naasmisel võtmetähtsusega, kui teadus on olemas, et seda toetada.
Idee ... loomuliku immuunsuse tekitamiseks pole tegelikult midagi sellist, mida tuleks ette võtta, "ütles Kanada rahvatervise peaspetsialist Theresa Tam laupäeval, õhutades inimesi olema selle kontseptsiooni suhtes" äärmiselt ettevaatlik ".
Karja immuunsus antakse siis, kui teatud populatsioonis on piisavalt inimesi viirusega nakatunud, märkides nad immuunsuse taasinfektsiooni vastu ja aeglustades viiruse leviku kiirust.
Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) avaldas lühikese reede, kinnitades, et "praegu puuduvad tõendid", et COVID-19 taastunud ja antikehadega inimesi kaitstaks teise nakkuse eest, kuid täpsustas laupäeval, et enamik nakatunud inimesi on lõpuks koos "teatava kaitsetasemega".
Tam lükkas tagasi ettepaneku, et vaktsiini puudumisel võiksid mõned Kanada elanikud pakkuda kaitset ühiskonna kõige haavatavamatele.
"Isegi noor inimene võib raskelt haigestuda või sattuda RKK-sse, nii et see pole kontseptsioon, mida tuleks toetada," ütles ta.
Vastusena Tam märkustele ütles Premier Legault 'büroo, et provints kavatseb edasi liikuda sulgemispiirangute leevendamisega, kuid ainult Quebeci rahvatervise osakonna nõusolekul.
Viiruse immunoloogia "pole teada
Kaitstud immuunsuse staatusega inimeste taasühiskonda lubamine on pälvinud rahvusvahelise tähelepanu ning Tšiili-sugused riigid hakkavad viirusest paranenud isikutele välja andma "puutumatuse passe".
Läbipääsulubade eesmärk on vabastada inimesed järk-järgult piirangutest, mis on kehtestatud COVID-19 leviku piiramiseks, võimaldades neil naasta tööle, osaleda massikogunemistel või isegi reisida üle piiri.
Kuid Tam hoiatas, et uuringute tulemused selle kohta, kas immuunsus on võimalik - ja kui kaua see võib kesta -, on endiselt hägused
"See on väga uudne viirus," ütles naine. "Me ei saa selle viiruse immunoloogiast eriti aru."
WHO hoiatas lühidalt, et tõendite puudumise tõttu võib viirusest taastumisel põhinevate väljapääsude väljalangemine põhjustada selle, et inimesed eiravad rahvatervisealaseid nõuandeid, kui nad võivad siiski uuesti nakatuda ja jätkata nakkuse levikuahelat.
Arst väidab, et passid võivad osutuda vajalikuks
Ottawa haigla arsti ja Bruyère'i teadusinstituudi innovatsiooninõuniku dr Kumanan Wilsoni jaoks on immuunsuspassid ühiskonnale naasmisel võtmetähtsusega, kui teadus on olemas, et seda toetada.
Wilson loodab koostöös föderaalvalitsusega käivitada digitaalse tuvastussüsteemi, mis näitab, kes on viiruse eest kaitstud, kui immuunsustestid muutuvad kättesaadavaks.
"Võimalik, et teadus ei tõenda, et teil kujuneb välja pikaajaline immuunsus, sel juhul ei oleks [passid] sobiv toimimisviis," ütles Wilson. "Aga kui teadus tõestab, et see on hea lahendus, on oluline omada tehnoloogiline lahendus."
Wilson on välja pakkunud süsteemi, mis relvastaks kanadalased või kogu maailma inimesed digitaalse andmekaitsega nende kaitsetaseme kohta, mis skaneeritakse töökohtadesse, spordistaadionitele ja lennujaamadesse sisenemiseks.
Ta tunnistas, et inimeste klassifitseerimine kaitsestaatuse alusel võib põhjustada muid probleeme, näiteks mõnel kodanikul on parem puutumatuse test kui teistel või on kodanikel sunnitud ühiskonda naasmiseks võltsima oma staatust.
Kuid ta ütles, et on teadlik ka vajadusest, et elu tuleks võimalikult kiiresti normaalseks.
"Me teame, et iga nädal ja iga päev, mida ootame inimeste sotsiaalsest isolatsioonist välja tulemiseks, põhjustab see üsna palju kahju."
CBC Ashley Burke'i failidega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar