esmaspäev, 9. detsember 2013

Mis juhtub meie kehaga pärast Coca-Cola joomist?


Kas oled kunagi mõelnud mis sinu organismis toimub pärast Coca-Cola tarbimist?

10 minutit hiljem:

Klaasitäis Coca-Colat mis sisaldab kümmet teelusikatäit suhkrut, ründab  organismi laastavalt. Ainus põhjus mis takistab oksendamist on fosforhape, mis pärsib suhkru tegevust.

20 minutit hiljem:

Insuliini tase veres tõuseb hüppeliselt. Maks muudab kogu suhkru rasvaks.

40 minutit hiljem:


Kofeiini seedimine on lõpetatud. Silma pupillid laienevad. Kuna maks paiskab rohkem suhkrut vereringesse, siis  põhjustab see vererõhu tõusu. Adenosiini retseptorid blokeeritakse, mis takistab uimasuse teket.

45 minutit hiljem:

Keha tõstab dopamiini hormooni taset mis stimuleerib aju mõnukeskust. Heroiin toimib samal põhimõttel.

1 tund hiljem:

Kuna fosforhape seob seedetraktis kaltsiumi, magneesiumi ja tsingi, siis ainevahetus “ülikiireneb”. Samuti suureneb kaltsiumi väljutamine läbi uriini.

Rohkem kui tund aega hiljem:

Protsessi sekkub joogi poolt uriiniteket kiirendav toime. Kehast eemaldatakse kaltsium, tsink, magneesium ja samuti ka naatrium mis on osa luudest. Selleks ajaks oled muutunud ärrituvaks või vaoshoituks. Uriini kaudu viiakse välja kogu Coca-Colas sisaldunud vesi.
Kas me ikka tegelikult  teadvustame millist kemikaalide kokteili me endale kõrist alla kallame, juues külma ja värskendavat Coca-Colat?
Coca-Cola aktiivseks toimeaineks on ortofosforhape (*takistab kaltsiumi imendumist toidust ja võib olla osteoporoosi põhjustaja).
Kuna see aine on väga happeline, siis mahutid milles seda kontsentraati transporditakse, on spetsiaalselt mõeldud eriti söövitavate ainete jaoks.
Vaatame lähemalt ühte Coca-Cola enim reklaamitud toodet: Kofeiinivaba  Coca-Cola Light. See sisaldab karboniseeritud vett, E150d, E952, E951, E950, E338, E330, E221 ja lõhnaained.

Karboniseeritud vesi:

See on gaseeritud vesi, mis eemaldab mao sekretsiooni, suurendades maomahla happelisust ja tekitades kõhupuhitust.  Allikavee asemel kasutatakse tavalist filtreeritud vett.

E150d:

Toiduvärv, mis saadakse  suhkru spetsiaalsel temperatuuril töötlemisel, koos või ilma keemilist reaktanti kasutades. Coca-Cola puhul lisatakse ammooniumsulfaati.

E952 – Naatriumtsüklamaat:

See on suhkruasendaja. Tsüklamaat on sünteetiline kemikaal mis on 200 korda magusam kui suhkur ja on kasutuses kunstliku magusainena.
See aine keelati 1969 aastal FDA poolt ( Food and Drug Administration) samuti ka sahhariin ja aspartaam,
mis põhjustas rottidel kusepõies vähkkasvajaid. Aastal 1975 keelati aine Jaapanis, Lõuna-Koreas ja Singapuris.
1979 aastal tunnistas aga WHO (Maailma terviseorganisatsioon) selle teadmata põhjustel ohutuks.

E950 – Atsesulfaam kaalium:

On 200 korda magusam kui suhkur, sisaldab metüüleetrit ja suurendab kardiovaskulaarsüsteemi tööd. Samuti sisaldab see asparagiinhapet, mis mõjutab närvisüsteemi ja võib ajapikku põhjustada sõltuvust. Kuna atsesulfaam on halvasti lahustuv, siis see ei ole soovitatud lastele ja rasedatele.

E951 – Aspartaam:

Suhkru asendaja diabeetikutele ja on keemiliselt ebastabiilne. Kõrgendatud temperatuuril laguneb see metanooliks ja fenülalaniiniks. Metanool on väga ohtlik: 5-10 ml võib põhjustada nägemisnärvi hävinemist ja pöördumatut pimedust.
Soojades karastusjookides muundub aspartaam formaldehüüdiks, mis on väga tugev kantserogeenne aine.
Mõningad aspartaami mürgistuse tunnused: teadvusetus, peavalu, kurnatus, pearinglus, iiveldus, südame pekslemine, kaalutõus, ärrituvus, ärevus, mälukaotus, nägemise hägustumine, minestamine, liigesevalu, depressioon, viljatus, kuulmise halvenemine.
Aspartaam võib põhjustada järgmisi haiguseid: ajukasvajaid, polüskleroosi (SM), epilepsiat, kroonilist väsimust, alzheimeri tõbe, diabeeti, vaimupuuet ja tuberkuloosi.

 E338 – Ortofosforhape:

See võib põhjustada naha ja silma ärritust. Seda kasutatakse ammooniumi, naatriumi, kaltsiumi, alumiiniumi ja samuti puusöe orgaanilisel sünteesimisel ja filmilintide tootmisel. Tulekindlate materjalide tootmisel: keraamika, klaas, väetised, sünteetilised pesuvahendid, meditsiinis, metalli, tekstiili  ja naftatööstuses.
Ortofosforhapet kasutatakse karboniseeritud vee tootmisel ja pagaritoodete koostisosade ettevalmistamisel. On teada, et ortofosforhape takistab kaltsiumi ja raua imendumist kehas, mis võib põhjustada luude nõrgenemist ja osteoporoosi. Teised kõrvalnähud on nahalööve ja janu.

Aroomained:

Teadmata lõhnaained
co

E211 – Naatriumbensonaat:

Seda kasutatakse antibakteriaalse ja hallitusvastase lisandina toiduainetes. See on leitav moosides, mahlades ja puuvilja jogurtis. Seda ei soovitata kasutada astmaatikutel ja inimestel, kes on tundlikud aspiriini suhtes.
Sheffieldi ülikooli teadlase Peter Piperi sõnul põhjustab see märkimisväärset DNA kahjustumist. See võib viia maksatsirroosi degeneratiivsete haigusteni nagu parkinsoni tõbi.
Niisiis mis selgub?
Tuleb välja, et Coca-Cola salajane retsept on lihtsalt üks suur reklaami mäng. Mis saladust saab seal olla, kui on hästi teada, et see on lahjem versioon kokaiini asendus lahendusest, mis koosneb säilitusainetest, värvainetest ja stabilisaatoritest.
See on legaliseeritud kokaiini sõltuvus ja puhas mürk.  Aspartaami tõttu on dieet Coca-Cola veel neist kõige hullem, asendades suhkrut ja muutudes neurotoksiliseks mürgiks.

Kui sa ei suuda elada ilma Coca-colata vaata järgmisi soovitusi

  • Paljud edasimüüjad kasutavad Coca-Colat veoauto mootorite puhastamiseks.
  • USAs kasutavad politseinikud Coca-Colat teepeal oleva vere eemaldamiseks.
  • Coca-Cola on hea roosteplekkide eemaldaja kroompindadelt.
  • Et eemaldada korrosiooni auto akult, valage peale Coca-Colat ja see haihtub.
  • Et avada roostes kruvisid, keerake neile mõneks minutiks ümber Coca-Colane kalts.
  • Võib kasutada ka riietelt plekkide eemaldamiseks, kallates seda riietele ning pannes riided koos pesuvahendiga pesumasinasse.
  • Indias kasutavad farmerid Coca-Colat pestitsiidi asemel, kuna see on odavam ja effekt täiesti rahuldav.
Niisiis Coca-Cola on vaieldamatult väga kasulik toode. Oluline on seda kasutada sihtotstarbeliselt küll, aga mitte joomiseks!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar