teisipäev, 23. juuli 2013

Marte Deborah Dalelv

24-aastane norralanna Marte Deborah Dalelv pandi Dubais abieluvälise seksi eest vangi vahetult pärast seda kui ta teatas enda vägistamisest politseile. Marte avalikustas enda juhtumi lootes, et tõmbab sellega tähelepanu Dubai õigussüsteemile, mida islamiusk nii kaalukalt mõjutab.

Norralanna süüdimõistmine kolmapäeval kutsus esile paljude lääne inimõiguslaste organisatsioonide pahameele. Juhtum toob esile tihti esinevaid pingeid Araabia Ühendemiraatide rahvusvahelise õhkkonna ja õigussüsteemi vahel, mis juhindub paljus islamist.

Naine ütles, et põgenes hotelli fuajeesse ja palus kutsuda politsei. Hotelli personal küsis Dalelvilt, kas ta on ikka kindel, et tahab asjasse segada politsei.  "Muidugi tahan ma helistada politseisse, see on minu kodumaal normaalne reaktsioon," ütles ta.

Marte Deborah Dalelv töötas alates 2011. aastast sisekujundajana Kataris. Tema jutu järgi vägistas teda märtsis  kolleeg, kui Marte Deborah Dalelv oli ärikohtumisel Dubais.

Norralanna ütles, et talle tehti arstlik läbivaatus, et vägistamist tõestada. Samuti pidi naine andma vereproovi alkoholijoobe kontrolliks. Selliseid alkoholiteste tehakse väidetavate ründamiste ja teiste juhtumiste puhul Araabia Ühendemiraatides sageli. Alkoholi müüakse laialdaselt üle kogu Dubai, kuid avalikult joobes olemine võib kaasa tuua trahvid.

Dalelv peeti kinni neli päeva pärast vägistamist süüdistatuna abieluvälises seksis, mis on Araabia Ühendemiraatides seadusevastane. Väidetavale vägistajale määrati 13 kuu pikkune vangistus abieluvälise vahekorra ja alkoholi tarbimise eest. Norra diplomaatide abiga vabastati naine pärast nelja arestimajas veedetud päeva ning hetkel viibib ta Dubais Norra meremeeste keskuses.

Valge mitteusklik naine on araabia mõistes vääritu olend. Kui näiteks Norras vägistatakse moslemist naine, siis lihtsalt selle omakesed tapaksid selle mehe ja ka vägistatud naise ära. Araabiamaades on nii et kui eurooplanna käib riides nii, nagu keskmine eurooplanna ikka suvel käib, siis araabia meeste jaoks on ta kergete elukommetega ja teda võib vabalt jõuga võtta.

Rootsis seda uudist ei olevat avaldatud. Rootsis ei ole poliit-korrektne kirjutada halbu uudiseid moslemitest. Moslemid suruvad Rootsis peale oma kombeid ka rootslastele, näiteks on keelanud ka rootslastel süüa teatud toite koolisööklas, hooldekodudes jne.

Täna teatati, et Dubai valitseja šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum andis armu 24-aastasele norralannale Marte Deborah Dalelvile. Armu saab anda vaid süüdlasele.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar