esmaspäev, 18. aprill 2016

Välismin puhastab tausta

Välisministeerium on asunud enne presidendivalimisi Marina Kaljuranna tausta puhastama ja palus Õhtulehel eemaldada kaheksa aastat tagasi ilmunud artiklist väite, et Viktor Rajevski on välisministri isa.
2008. aastal Urmo Soonvaldi poolt kirjutatud Õhtulehe artikkel rääkisNSV Liidu ajal välismaal töötanud eestlastest, kellest nii mõnelgi lasus kahtlus, et nad tegid KGB-ga koostööd.
Loos oli kirjutatud ka Viktor Rajevskist, kes väisas Nõukogude ajal kaubandus-esindajana tihti ida-Aafrika riike. Lisaks väideti, et ta on Marina Kaljuranna isa. Täna ilmus aga artikli päisesse teade: "Lugu muudetud 18. aprill 2016 välisministeeriumi avalduse alusel, sest loos väideti ekslikult, et Viktor Rajevski on Marina Kaljuranna isa."
Tegelikult on Marina Kaljuranna isa lätlane Imants Uits, kes aga tema kasvatamises ei osalenud.
Marina Kaljuranda peetakse üheks tõenäoliseks presidendikandidaadiks. Presidendiks kandideerimise soovi pole Kaljurand kinnitanud ega ümber lükanud ning sellekohaseid küsimusi on ta edukalt pareerinud, öeldes, et ta austab põhiseadust ning presidendikandidaadi saab esitada vaid 21 riigikogu saadikut.

Lõik ise:

"Viktor Rajevski – Aafrika spetsialist

Eesti eelmise Moskva suursaadiku Marina Kaljuranna isa. Nõukogude ajal väisas kaubandus-esindajana tihti Ida-Afrika riike, praegu Uganda presidendi majandusnõunik.

Rajevski oli Bruno Sauli ajal Ministrite Nõukogu aseesimees ja teraviljasaaduste minister, Indrek Toome ajal kadus ENSV võimueliidist. Väidetavalt omab nii Eesti kui ka Vene passi, tema ja organite koostöö kohta spekulatsioone pole."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar