reede, 22. veebruar 2013

Maavanema vastuvõtt

Täna hommikul oli kell 11 Misso kirikust ühe koguduseliikme matus mida vald korraldas. Käisin seal koos Reinisega. Temal oli see esimene matus minuga. Esialgu jättis kena tunde, tundub päris hea muusik olema, ainult, et koraale mängis veidi aeglaselt. Raske on laulda. Peielauda ei olnud võimalik jääda. Pärast matust sõitsin kohe Vastseliina tagasi. Käisin korraks pastoraadist läbi ja sõitsin Võrru. Teel helistas Ara, et temale ei pea ma järgi minema.
Matusetalitus veidi viibis, kuna lahkunu õde ei olnud veel kohale jõudnud. Matusekõne ajal tundus, et sain heale soonele. Kõik laabus kenasti ja sõitsime pärast matust Araga kohe peielauda Võrumaa toidukeskusesse. Ara oli seal esimest korda. Igati kena keskus kesklinnas. Istusime lauas ja ootasime peielisi. Seal nägin, et minu naabrimemme talutas lauda keskealine proua. Tundus, et oli minu kunagine pinginaaber Hele. Läksin tema juurde ja küsisin, kes ta on? Oligi Hele, natuke paksuks läinud. Mäletan, et Hele tuli neljandasse klassi meile uue õpilasena, minu klassi poisid jäid kolmandas klassis istuma ja kuna nüüd oli meie klassis neli õpilast, siis pidin istuma uue õpilasega ühes pingis. Hele oli päris ilus ja suht vaikne tüdruk, aga mul oli häbi tüdruku kõrval istuda. Peielauas laulsime algul ühe laulu, siis kolm laulu ja pärast veel kaks laulu. Ara tõelise muusikuna oli teinud laulu Tähtede taga saate pool tooni madalamaks, et ma saaksin kenasti lauld, kuid täna oli hääl õhtuks vist väsinud ja kõrgemaid noote ei suutnud enam hästi laulda. Püüdsin neid mitte laulda, lauas oli niigi palju häid lauljaid ja kui taas helid madalamaks läksid, siis laulsin kaasa. Loodan, et Ara teeb järgmiseks korraks sellele laulule seade ka toon madalamana ja siis saab valida, kuidas hääl on, kas madalamat või kõrgemat seadet kasutada.
Peielauast pidin varem lahkuma, sest pidin minema maavanema vastuvõtule Kandles. Jõudsin sinna umbes viis minutit enne algust. Tiit Tõnts surus kohe kohale jõudes kätt ja saime paar lauset vahetada. Ivo Linna laulis isamaalisi laule ja seejärel pidas maavanem väga hea kõne. Veidi kurva, kuid tegelikult, ei ilustanud ta midagi. Võrumaa Omavalitsuste Liidu esimees Tiit Tõnts pidas lühikese, kuid väga õige kõne- ta ütles, et see aasta on valimiste aasta ja sel sügisel kuuleme enne valimisi ja pärast valimisi väga palju valet, aga püüame ikka sõpradeks jääda, nii enne kui ka pärast valimisi. Andres Mäeverega olime järjekorras, et lüüa klaasid kokku maavanema ja omavalitsuste liidu esimehega. Andres küsis, et huvitav mida maavanema ülemus sellise kõne kohta ütleb. Arvasin, et küsigu maavanema käest ise. Jõudsime maavanema juurde ja Andres küsiski, et mida arvab maavanema ülemus sellest kõnest. Andres Kõiv vastas, minu ülemus on seal, ja näitas näpuga üles. Muidugi, kirikuinimesena on tal õigus nii vastata. Eks Kõigeväeline tea. Tänasin maavanemat ja omavalitsuste liidu esimeest hea kõne eest. Vastuvõtul olin üllatunud, et nii palju Vastseliina koguduse liikmeid oli sinna sel aastal kutsutud. Juhatuse esimees, revisjonikomisjoni esimees, endine juhatuse liige, päris palju koguduse liikmeid. Päris hea tunne oli. Valduriga vestlesime ajaloolistel teemadel. Paljude heade tuttavatega väga erinevatel teemadel. Vaimulikke oli vastuvõtule kutsutud kolm, hea seegi. Sulev Valneri, Valduri ja Maiduga rääkisime ajakirjandusest, ajateenistusest ja veel mitmetel teemadel. Kutsusin teda endale külla, kui peaks Vastseliina kanti juhtuma. Igati kena pidupäev oli. Pärast viisin Valduri koos tema prouaga nende kodu juurde.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar