kolmapäev, 13. veebruar 2013

Elektri vabaturg

Mul ametivennad helistasid ja küsisid, et kas olen esimese elektriarve kätte saanud. Vaatasin, et esmaspäeval jõudis esimene arve kohale ja jupp maad kallim kui varem. Ametivendadel oli palju soolasem arve, neil muidugi elektriküte ka osaliselt taga.
Eile õhtul tuli aga kontsist teade. Eesti Energias valitseb arvete väljastamisel (ilmselt juba koostamisel) suuremat sorti segadus. See ei ole tingitud Tarbijast s.t. kirikust ja tema kogudustest. Väljastatud on Eesti Energia poolt valearveid, kus hinnakujundus ei vasta nendega sõlmitud raamlepingule (seni väljastatud arvetes on hinna aluseks märgitud „Üldteenus“). Vastavalt Eesti Energia peamaja (meiega sõlmitud lepingu Haldur) korraldusele ei ole vaja neid arveid TASUDA ning ära tuleb oodata nende tühistamine ja õiged arved.  Õhtul tuli vabandav kiri ka Eesti Energialt ja öeldi, et kui oleme juba maksnud, siis tehakse tasaarvestus.
Täna tuli Eesti Energialt uus arve ja see on palju odavam kui kaks päeva tagasi saadetud arve. Tuleb ikka kontsi tänada, et meie majandusmehed tegid kollektiivlepingu ja sellega jäi meil palju asjaajamist ära ning ka arved on enam-vähem talutavad, vähemalt esialgu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar