reede, 25. august 2017

Natsiaja kajastamine FB-s

Müncheni ringkonnakohus mõistis Saksa ajakirjaniku Michael Stürzenbergeri kuueks kuuks vanglasse ja täiendavalt 100 tundi heategevuslikku tööd fotode avaldamise eest oma Facebooki ajajoonel.

Suurmufti Hussein ja kõrged natsiriigi juhid Berliin 1941

Fotol on natside juhtisikute ja Jeruusalemma suurmufti Amin al-Husseini kohtumine Berliinis 1941. aastal.

Koos fotoga kirjutas ta ülevaate Süddeutsche Zeitungi artiklist "Hakenkreuz und Halbmond" ("Svastika ja poolkuu"), mis käsitles natsionaal sotsialistide imetlust islamisse ja mainis tema enda Süddeutsche artikklit PI-Uudised.
Eelkõige foto kohta leidis kohus, et Stürzenberger on süüdi "konstitutsiooniliste organisatsioonide propaganda levitamises".
Prokuratuur süüdistas Stürzenbergerit "avaldades vihavaenu islami vastu" ja "islami hukkamõistja". Uurimises väideti, et lihtne vaatleja ei suuda teada, et see mustvalge foto Stürzenbergi ajajoonel oli ajalooline dokument.

PI-News väidab, et karistust sellise teo eest võidakse anda kolme ja poole aasta pikkune vanglakaristus.

Jeruusalemma suurmufti kohta ütlevad interneti allikad järgmist: "Der Reichsführer SS ernannte al-Husseini zum SS-Gruppenführer (Generalleutnant der Schutzstaffel)." Reichsführer [Heinrich Himmler] nimetas al-Husseini SS gruppenführeriks (kaitsesalkade kindralleitnandiks). Jeruusalemma suurmufti Amin Al.-Husseini kohtus Hitleriga 20.novembril 1941 - ning Wannsee konverents, kus otsustati juutide mõrvamine, toimus 20.jaanuaril 1942.
Iisraeli peaminister Netanjahu olevat öelnud, et juutide mõrvamine oli tolle suurmufti idee.


https://vladtepesblog.com/2017/08/18/germany-journalist-sentenced-to-six-months-jail-for-publishing-historic-photo/

http://www.pi-news.net/sueddeutsche-hakenkreuz-und-halbmond/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar