neljapäev, 24. märts 2016

Vasakpoolitseja dialoog džihadistiga

Pärast Brüsselis toimunud terroriakte soovitame üle lugeda kujuteldava dialoogi vasakpoolsete vaadete kandja ja džihadisti vahel, mille avaldasime algselt pärast möödunud aasta terrorirünnakuid Pariisis.
Džihadisti jaoks peab olema väga pettumust tekitav olukord, kui tema poolt terroriseeritud ühiskond ei võta tõsiselt tema vaateid ja motiive. Mis aga veelgi hullem, masohhismis ja enesepõlguses mõnulev vasakpoolsus püüab kogu vastutuse endale võtta, jättes džihadistid ilma igasugusest rahuldusest.
Kujutagem endale ette järgmist dialoogi džihadisti ja vasakpoolitseja vahel:
Džihadist: “Me tegime seda sellepärast, et nii käskisid meid meie pühad tekstid.”
Vasakpoolitseja: “Ei, see pole tõsi!”
Džihadist: “Kuidas, kuidas nii? Me tegime seda…”
Vasakpoolitseja: “Ei, sel pole midagi ühist religiooniga. Te lihtsalt kasutate religiooni kattevarjuna oma ühiskondlike ja geopoliitiliste eesmärkide saavutamiseks.”
Džihadist: “Mida? Kas te üldse lugesite meie ametlikku pöördumist? Me toome selles ära meie tegude üksikasjalise põhjenduse Koraanist. See on džihaad, püha sõda truudusetute, jumalateotajate ja uskmatute vastu!”
Vasakpoolitseja: “Ei, sel pole kindlalt islamiga mitte midagi ühist. Te pole tõelised muhameedlased, sedamoodi käitudes te ainult häbistate seda suurepärast religiooni!”
Džihadist: “Kes te üldse olete, et te julgete kinnitada, et me pole tõelised muhameedlased? Islam on aluseks kõigele, mida me teeme. Meil on õnnestunud ellu rakendada tema pühade tekstide kõige ustavam, kõige sõna-sõnalisem tõlgendus.”
Vasakpoolitseja: “Üldsegi mitte! Hoopis meie oleme teid loonud. Me lõime sotsiaalmajandusliku süsteemi, mis on teid võõrandanud ja võtab teilt kodanikuõigused, seepärast te teetegi seda kõike. Me palume vabandust.”
Džihadist: “Mida veel? Mille eest te vabandust palute? Alles me tapsime teid halastuseta teie tänavail ja sihtisime süütute tsiviilide pihta – mis on sel kõigel ühist kodanikuõigustega?!”
Vasakpoolitseja: “Kuulake meid, see on tõepoolest meie süü. Me ei süüdista teid selle eest, et te tunnete end siin soovimatutena ja sellepärast ükskord plahvatate.”
Džihadist: “Lõpetage meie teenete enda omaks kirjutamine! Me oleme selle nimel rasket tööd teinud ja me ei luba teil meilt selle töö vilju röövida!”
Vasakpoolitseja: “Ei, meie ju anname toidust teie äärmuslikkusele. Me võtame kogu süü enda peale.”
Džihadist: “Allahi nimel, palju inimesi me peame siin tapma, et meie läkitus teile üks kord kohale jõuaks?”
Poola keelest portaali euroislam.pl vahendusel tõlkinud isa Ivo Õunpuu
Tõlkija märkus: Loobun teadlikult mõiste “pühasõdalane” kasutamisest, kuna objektiivse pühadusega pole džihaadil ja džihadistidel mingit pistmist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar