laupäev, 14. juuni 2014

Suur vend on kohal.

Venemaa interventsioon Ukrainas on alanud.
Sellisele järeldusele võib jõuda avalikest ja terroristide salajastest kanalitest saadud informatsiooni analüüsil, ütleb sõjaline ekspert Roman Burko oma FB lehel.
Nii on tema sõnade kohaselt Luganski ja Snežnoje piirkonda koondatud suured relvajõud, mis koosnevad kahest vene vägede motoriseeritud brigaadist ning kes esinevad kohalike vabatahtlikena.
Nii näiteks võtavad igal öösel südaöö ajal terroristide blokkpostid üle täielikus lahingvarustuses vene eriüksuslased, aga hommikul asuvad postidele "Luganski Rahvavabariigi" võitlejad.
Tähelepanuväärne on terroristide poolel kasutatav varustus - Kamaz veoautodest kuni BTR-ideni. Mõnedel väidetel on kasutusel ka D-30 haubitsad.Väidetavalt on nähtud ka "Iskander" tüüpi operatiiv-taktikaliste raketikomplekside paigutamist veoautodele.
Lisaks sellele on terroristidel kasutada kaasaegsed õhtutõrjesüsteemid ja muud tehnikat, mis ei saa olla pärit mujalt kui Venemaalt.
Piirivalvurite sõnul tulevad võitlejad Kasahstanist ja Kaukaasiast. Üks terroristide juhte, Gubarev, lubas oma võitlejatele juba ammu: "Varsti saame ka tankid." Terroristide kanalites on välja kuulutatud erinevat tüüpi sõjalennukite pilootide ja tankijuhtide värbamine.
Oletatakse, et terroristide käsutusse antakse Krimmis ülevõetud Ukraina lennumasinad.
Terroristide skeem on lihtne - nad võtavad Ukraina armeelt ära mõned ühikud sõjatehnikat, aga seejärel tuuakse üle piiri sama tüüpi tehnikat suures koguses, samal ajal väidetakse, et kogu tehnika on pärit Ukraina poolelt. Nii näiteks juhtus kompleksiga "Nona", mille terroristid said oma valdusesse juba mais ja mida Ukraina armeel tuli hävitada neli korda.
Aga aviatsioonist veel. Katsed hõivata Donetski, Luganski, Kramatorski ja teiste linnade lennuvälju viitab selgelt, et luuakse eeldused Venemaa interventsiooniks.
Samuti on teateid referendumi ettevalmistamisest "Novorossija" loomiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar