pühapäev, 21. oktoober 2012

Laupäeval

Laupäev oli töörohke päev. Hommikul lõikasin puid. Seejärel riisusin lehti. Saun ja siis tulid soomlased. Pidasime hooldekodus teenistuse ja sealt kohe läksin Vastseliina Gümnaasiumi 65. aastapäeva aktusele ja vastuvõtule.
Vastuvõtule tuli ka üks noor naine kes justkui ei olnud sinna kutsutud, aga ajas juttu seal ühe õpetajaga ja kandis molemi rätikut. Küsisin, kas ta on moslem? Vastas, et jah. Oli neli pool aastat tagasi uurinud islamit ja kolm aastat tagasi läinud islami usku. Küsisin, et kas ta on abielus moslemiga, vastas, ei, sellega olevat aega. Palvetab enda sõnul viis korda päevas. Selgus, et islami rätikut kannab ta aasta. Küsis ka kui palju rahvast mul kirikus käib. Ütles, et peab oma vanemaid ka ikka masseerima, et nad ikka kirikus käiksid, kuna nad rohkem uskuvat nõidadesse, sensitiividesse ja teadjameestesse.
Vastuvõtul oli meeldiv seltskond ja kena atmosfäär.
Gümnaasiumi direktor rääkis, et ta lahkub direktori kohalt ja läheb ära Sauele elama. Kuna käib doktorantuuris ning arvas, et sealt on tal lihtsam käia koolis ja otsida endale ka lisaks õpetaja koht mõnda kooli. Sellest on küll kahju, ta on väga tore juhatuse liige. Alati käib oma kooli õpilastele leeripühal lilli andmas. Arvas ka, et edaspidi tuleb Võrumaale ehk kaks korda aastas. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar