kolmapäev, 3. juuli 2013

Nudistid

Postimees kirjutas eile: «Käisin üleeile lapsega rannas ja Pirita ranna Merivälja poolses otsas, kus G4Si ala juba lõppenud, seisis üks habemik kivide vahel, riist päikse poole õieli. Kui ma tagasi tulin, siis oli keegi politsei kutsunud ja jalgrattapatrull juba menetles teda. Mõningase vestluse peale sunniti taadu püksid jalga tõmbama, aga mingid paberid vormistati ka,» edastas lugeja.
Mupo teatel neil nudistidega tänavu probleeme pole olnud.
Kuid lisaks Pirita rannale leidub nudiste ka Paljassaarel Pikakari rannas. Kui randa mööda veidi maad Paljassaare poolsaare tipu poole liikuda, leiab end ühel hetkel muust maailmast eraldatud rannast, mille liivariba kõrkjate vahelt tabas toimetuse fotosilm nii mõnedki ihualastust nautijad."

Mis selles siis on kui inimene teist inimest alasti näeb? See on ju looduslik! Pirita rand on üle kahe kilomeetri pikk. Narva-Jõesuus on nudistide rand, tõsi linnast natuke eemal. Pärnus Valgerannas tagumine ots mis jääb linna poole on ka alasti päevitajaid täis, mõned koos lastega. Ei ole see mingi nudistide rand ega pole seal ka silte. Lihtsalt inimesed on ja keegi ei hädalda ega vingu. Kui kardetakse paljaid peeniseid ja rippuvaid rindasid siis lihtsalt ei ronita sinna ja lastakse neil olla kes tahavad. Pirita Merivälja poolne kitsas rannariba on nudistide meelispaik juba pikka aega, nõukogude ajast alates. Ja nii nagu Pirital on mujalgi paraku kõik nudistide rannad ühisel alal, ehk kas eraldi ranna lõpu joontel või ranna lõpuosades. Aastaid pole enam Tallinna piires ja lähistel olnud ametlikku nudistide randa. No- ja seetõttu nudistid tekitavad ise paljudes kohtades nudismi rannad, kuhu hakkatakse kogunema. Pirital puuduvad sildid ja hoiatused, kui need oleks seal üleval ei läheks ka häbelikud kodanikud sealt niisama läbi vaid kaarega. Edgaril on mõned asjad ikka tegemata, mis sest, et kiidab nagu oleks Tallinnas kõik okei või veel parem. Siiski võiks taolistes kohtades olla kas või plankaed ees ja eraldatud nudistidele, kui tõesti need lapsevanemad ei seedi nudiste.
Samas ei saa ka aru neist virisejatest, kes otse oma lapsega peatuvad nudistide kõrvale, kuigi terve rand mitme kilomeetri pikkuses on neil vaba. Võibolla peaks äkki eraldama lastele peredega täiesti oma territooriumi, sest mulle, üksikkodanikule ei meeldi trampivad ja lärmavad lapsed, kes jooksevad nina eest läbi, arvestamata sellega, et tuul rannaliiva mulle näkku puhub. Rannas hoidun lastega peredest eemale, sest et ei meeldi lärmakad lapsed.
Eestis ja ka Tallinnas on palju randu mis pooltühjadena eksisteerivad ja võiks teha kuskile neisse randadesse täiesti eraldatud ametlikud nudismi rannad.
Nudistid käivad harjutud kohtades ja käiakse senikaua kui neid kõrgem ametkond ei aja minema.
Näiteks Soomes päevitatakse alasti linna metsades mägede nõlvade peal, mitte ametlikes randades, kohtades kus keegi erilist kisa ja numbrit ei tee ja seal on rahvas harjunud nudistidega.
Eestlased on rahulolematud inimesed, kes pole nõuka ajast veel välja jõudnud tulla.
Minge välismaale vaadake kuidas seal nudism toimib.
Mina jälle ei saa aru, miks väikelapsed rannas alasti peavad olema. Lapsevanemad ise on riides ja laps, keda peaks eriti hoolega suvise päikese eest kaitsma, on ihualasti.
Lastel on täiesti savi nendest nudistidest rannas.
Ei saa ka aru miks peaks alasti keha tabu olema? Samas kodus võivad lapsed vaadata filme kus verd ja tapmist. Pole see alastus nii šokeeriv midagi.  Lapse jaoks ei ole see mitte mingil moel šokeeriv. Ülihoolitsev ema lihtsalt arvab, et kui laps näeb täiesti normaalset inimkeha paljalt, siis saab trauma.
Postimehe fotograafi ja ajakirjaniku tegevust nimetatakse vuajerismiks. Paljaste rindadega päevitavad naised on meie randades juba ammu normaalne nähtus. Saksamaa randades samuti. Skandinaaviamaades ja Saksamaal on tavaline nähtus segasaunad, ka ühiskondlikud. Keegi ei häbene alastust. Postimehe ajakirjanikud aga käivad fotokaga ringi ja teevad põõsaste varjus klõpsu ning riputavad pildid Interneedusesse. Ei pea ju neid seal piilumas ja pildistamas käima.
Psühholoogid-seksoloogid räägivad, et päris paljas ihu on vähem seksikas kui kaetud nii, et midagi ei ole kaetud.
Postimehes ühes teises rubriigis on soovitatud juba viieaastastega seksivestlusi pidada omasooiharuse teemadel.

Riideid vajab enamik inimesi selleks, et lihtsalt parem välja näha ja varjata seda, mida ei pea kõik nägema. Aga kui inimene end paljana hästi tunneb, ei peaks kõrvalseisjad näpuga näitama, vaid viisakas inimene lihtsalt ei vaata, mida vaadata ei taha. Kõik on kompleksides kinni - nii paljalt kui ka riietatuna. 
Inimese keha on iseenesest ju ilus, enamus vähegi arvestatavaid kunstnikke on seda oma parimate võimete järele püüdnud jäädvustada ja see on seda siiamaani väärt tegevus.
Kas on nudistid häirivamad kui hiljutine Tervise Arengu Instituudi  reklaam viltu rippuvast peenises? Plakatid linnatänavail, trammi-trolli ja bussi akendel. Iga ajaleht, ajakiri, mille kätte võtame, kirendab reklaamist, kuidas ikka mehel mehega on hea ja naisel naisega veel parem. Ammu on möödas see aeg kus armunud üksteisele andusid, jagasid hellust ja õrnust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar