kolmapäev, 2. november 2016

Presidendist

 "Sest, mis tarkust on ühel juhil, kellel pole Jumalat." -
Kirjutas eesti prohvet Karl Reits tema viimases kirjas eesti rahvale, vahetult enne hävitavat II Maailmasõda, vahetult enne Eesti okupeerimist 50 aastaks. Karl Reitsi kaudu hoiatas Jumal eesti rahvast 11 aastat ja kutsus meeleparandusel. .. Kõik kordub taas ... Igal juhul selline ülbus proua Kaljulaidi poolt on suur ohumärk ja punane tuli Eesti kohal!
Võib ju küsida: Aga miks peaks elava inimese eest pidama tänujumalateenistust? Kummarda oma selga vaid Tema ees, mitte maiste valitsejate ees!
Ei kummardata isiku vaid institutsiooni kandja ees ja ka see on komme. Nagu on komme, et hallipead austa kulupead kummarda. Tegemist on eetiliste arusaamistega. Kui aga välja kujunenud eetilisi kombeid ei järgita, siis järelikult on suund muuta maailm eetika seisukohtadest eemalduvaks, ehk siis mingite teiste reeglite suunas. Milline see suund ja milline on eesmärk kuhu tahetakse jõuda, kas see on üldse selge. Millegipärast arvan et ei ole. Jätame ära kõik pühad, ei tähista Jõule. Ei pea sünnipäevi. Muudame maailma säratuks vaimunõtruseks kus maksab vaid olelus kui kõige suurem väärtus. Muudame maailma eetilise konseptsiooni sugutungist, isiklikust kasusaamisest ja võimu positsioonist lähtuvaks. Hävitame ära kõik mis on rahvuslik, religioosne ja muudame selle kõik eelneva kolme lähtepunkti teenistusse, muutes ja väärastades väljakujunenud tõekspidamisi ning nimetame seda euroopalikuks maailmavaateks. See on ju absurd.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar