neljapäev, 27. juuni 2024

Rist

"On üks muistend, et kunagi kutsuti kõik ristikandjad tooma oma ristid ja asetama need ühte kuhja, ja igaüks võiks võtta endale meelepärase risti. Loomulikult ei võtnud keegi seda, mille ta oli toonud, vaid igaüks läks ära naabri ristiga seljas. Kuid enne kui palju tunde oli möödunud, olid nad kõik tagasi, paludes oma vanu riste, sest nad leidsid, et rist, mida nad olid enne kandnud, oli nii nende õlgadele kulunud, et nad olid harjunud selle konkreetse koormaga; kuid uus rist hõõrus neid uutest kohtadest; nii olid nad rõõmsad, et said naabri risti maha panna ja oma vana tagasi võtta."

Kus te varem töötasite?

"Kus te varem töötasite?" küsib direktor küsib neiult, kes soovib saada sekretärikohta. "Teiega konkureeriva firma direktori juures," vastab neiu. "Ja miks te sealt ära tulite?" "Sellepärast, et ta nii hirmsasti norskas..." Kommentaarid

pühapäev, 23. juuni 2024

esmaspäev, 17. juuni 2024

Ma tean su saladust!

Poiss ja tüdruk vestlevad omavahel. Tüdruk: "On väga lihtne võimalus natuke raha teenida." Poiss: "Kuidas?" Tüdruk: "Tuleb minna inimeste juurde ja öelda, et sa tead nende saladust." Poiss läks isa juurde ja ütles, et ta teab isa saladust. Isa läks näost valgeks ja ütles: "Näe, võta, siin on 20 eurot, aga ära seda saladust emale räägi!" Poiss läks ema juurde ja ütles, et teab ema saladust. Ema läks ähmi täis ja ütles: "Pojake, siin on 25 eurot, aga ma palun sind väga, ära seda saladust isale räägi!" Poiss nägi, et see meetod töötab väga hästi, ja kui postiljon tuli posti tooma, ütles ta postiljonile, et teab tema saladust. Postiljoni nägu läks särama ja ta ütles: "Tule, pojake, kallista oma isa!!!"

Vanavanaema, kui vana sa oled?

“Vanavanaema, kui vana sa oled?” küsivad lapsed. “Väga vana!” “Me teame, et siis, kui sa väike olid, iPhone 12 ja Samsung Galaxy Z Fold3 veel polnud, eks?” “Muidugi ei olnud!” “Aga PlayStationit?" “Ka ei olnud." “Ja isegi mobiiltelefone mitte?!" “Ei." “Televiisoreid?" “Kah ei." “No raadio sul ju ometi oli???" “Kui ma väike olin, siis veel polnud." Hetk vaikust. “Aga vanavanaema, milline on kõige suurem dinosaurus, mida sa väikesena näinud oled...?"

laupäev, 1. juuni 2024

Julgus

Lugu Leonid Utjossovist ja ülikonnast

1940. aastal, pärast Läti liitmist NSVliiduga, saabus Riiga toonane nõukogude džässilegend Leonid Utjossov. Tuli tuntud juudi rätsepa juurde ja palus endale ülikond õmmelda: "Aga pidage silmas, et ma olen Riias vaid kolm päeva." "Te saate ülikonna kätte homme," vastas rätsep talle täiesti ükskõiksel moel. "Kuidas te jõuate?" "Meil ei ole veel plaanimajandust," selgitas rätsep. "Ma tahaksin, et uus ülikond ei näeks välja halvem kui see" ja Utjossov esitles oma parimat ülikonda, mille ta oli "välismaise voajaaži" puhul selga tõmmanud. Riia rätsep tegi tiiru ümber artisti, vaadeldes iga õmblust ja volti. "Kes selle teile õmbles?" küsis ta. "Singer," andis artist uhkelt teada Moskva parima õmblusmeistri nime. "Mind ei huvita tema nimi," lõikas rätsep vahele. "Ma küsin, kes ta ameti poolest on!"